Obavijesti

News

Komentari 106

'Snajperisti pucaju u sve što se kreće, ubijeno je oko 100 ljudi'

'Snajperisti pucaju u sve što se kreće, ubijeno je oko 100 ljudi'
7

I dalje traju borbe između ukrajinskih snaga i separatista u Donjecku. Čelnici samoproglašene Narodne Republike Donjeck tvrde da je do sada ubijeno 100 ljudi

VIDEO

Više od 50 separatista i još toliko civila poginulo je od kad su ukrajinske snage u ponedjeljak započele vojnu akciju u regiji Donjeck. Tako barem tvrdi premijer samoproglašene Narodne Republike Donjeck,  Aleksandar Boroday, a prenosi Russia Today.

 - Izgubili smo više od 50 boraca. Mnogi su stradali dok su bili u dva vojna kamiona koja su ukrajinske snage pogodile raketama. U kamionima su bili ozlijeđeni i ranjeni u pucnjavi blizu aerodroma. Samo u tim kamionima poginulo je 15 naših vojnika - rekao je Boroday za RIA novosti u blizini mrtvačnice gdje se čekala identifikacija poginulih. 

'Pucali su na ranjene, to se protivi svim međunarodnim konvencijama'

 - Na dva naša vojna kamiona pucalo se i iz zraka i iz zasjede. Pucanje na ranjene protivi se svim međunarodnim konvencijama  - dodao je Boroday. Smatra da je do značajnih žrtava došlo zato što je ukrajinska vojska upotrijebila zračne snage.

Denis Pušilin, predsjednik Gradskog vijeća Donjecka, također tvrdi da su do sada ukrajinske snage ukupno ubile oko 100 ljudi.

 - Još uvijek je nemoguće doći do svih mrtvih tijela, jer snajperi pucaju u sve koji pokušavaju doći do njih - rekao je Pušilin.

Službeni Donjeck: Poginulo je 38 vojnika i dva civila

Ipak, Gradsko vijeće Donjecka i dalje kao službeni broj poginulih navodi 40. U službenoj izjavi stoji da je poginulo 38 vojnika i dva civila.

OESS: Izgubili smo kontakt s našim promatračima

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) izvijestila je da je izgubila kontakt s grupom svojih promatrača u blizini Donjecka.

Glasnogovornik OESS-ove misije u Kijevu u utorak je rekao kako je centrala u ponedjeljak poslijepodne u 18 sati po mjesnom vremenu izgubila kontakt sa skupinom koju čine njihova četiri promatrača - Estonac, Švicarac, Turčin i Danac. Dodao je da su promatrači bili u rutinskoj ophodnji istočno od Donjecka te da još nije uspostavljen kontakt s njima.

- I dalje nastojimo ponovno uspostaviti komunikaciju sa svojim timom. Ukrajinske i regionalne vlasti obaviještene su o događaju - kazao je glasnogovornik.

I Putin želi mir: Potreban je dijalog između Kijeva i predstavnika regija

U svojoj prvoj izjavi o Ukrajini nakon njezinih predsjedničkih izbora održanih u nedjelju, ruski predsjednik  Vladimir Putin je također pojačao pritisak na Kijev da pokrene dijalog s pobunjeničkim čelnicima dok se vode žestoki sukobi na istoku Ukrajine.

Kremlj je priopćio da je Putin održao telefonski razgovor s talijanskim premijerom Matteom Renzijem te da je 'naglasio potrebu za trenutačnim zaustavljanjem kažnjeničke vojne operacije u jugoistočnim regijama i uspostavom mirnog dijaloga između Kijeva i predstavnika regija'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu