Obavijesti

News

Komentari 0

Snažan vjetar na Jadranskoj magistrali, na snazi je zabrana za I. i II. skupinu vozila

Snažan vjetar na Jadranskoj magistrali, na snazi je zabrana za  I. i II. skupinu vozila

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina)

Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti Križišće-čvor Križišće i lokalnoj cesti čvor Križišće-Kraljevica zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina), izvijestio je Hrvatski auto-klub u nedjelju.

Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

HAK: Otvorena A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica
HAK: Otvorena A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica

Uz povoljne vremenske uvjete tijekom vikenda za očekivati je veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju tri sata.

U pomorskom prometu nema poteškoća.