Obavijesti

News

Komentari 78

Snijeg pada u većini zemlje, na Jadranu je moguće nevrijeme

Snijeg pada u većini zemlje, na Jadranu je moguće nevrijeme
29

Tijekom dana bi u gorskim krajevima moglo napadati 10 centimetara, dok će u drugim dijelovima pasti nešto manje. U Dalmaciji oblačno s kišom i grmljavinom

VIDEO

Snijeg od jutros pada u većem dijelu zemlje, a slično će biti i tijekom dana. Mjestimice gusti snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, a snježne pahulje su zabijelile i unutrašnjost Dalmacije te sjevernu i sjeverozapadnu Hrvatsku. U gorskim krajevima tijekom dana očekuje se i do 10 centimetara novog snijega, dok bi u drugim krajevima trebalo pasti nešto manje.

Prevladavat će oblačno s kišom  na srednjem i južnom Jadranu, a ponegdje je moguća i obilnija kiša praćena grmljavinom. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena i jaka bura s olujnim udarima, a prema jugu istočnjak i jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka od -6 do -1, u unutrašnjosti Dalmacije i ponegdje na sjevernom Jadranu od 0 do 5, a na većem dijelu Jadrana od 5 do 10°C.

Vozači oprez, moguća je poledica na cestama

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na autocesti A1 između čvorova Vučevica i Bisko te od Šestanovca do Vrgorca. U 6.15 sati ukinuti su zimski uvjeti na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, pa je promet na dionici između Kikovice i Bosiljeva dopušten za sve kategorije vozila.

Samo za osobna vozila otvorena je dionica Jadranske magistrale (D8) od Novog Vinodolskog do Senja, a  na dionici od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. 

Jak vjetar puše i na dionicama autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i tunela Tuhobić i A1 između vijadukta Božići i tunela Sveti Rok, javlja HAK.

Zbog jakih udara vjetra na dionici Jadranske magistrale (D8) od Bakra do Novog Vinodolskog i od Karlobaga do Svete Marije Magdalene promet je zabranjen za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila). Na dionici od Senja do Karlobaga promet je zabranjen za I. skupinu vozila – autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.

U trajektnom i katamaranskom prometu moguće su poteškoće zbog jake i olujne bure.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica pa se vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i da ne kreću na put bez zimske opreme.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.