Obavijesti

News

Komentari 214

Snijeg za vikend pao u većini zemlje, zabijelio se i Zagreb

Snijeg za vikend pao u  većini zemlje, zabijelio se i Zagreb
51

Zimski uvjeti vrijede na autocesti Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo i na autocesti od Krapine do Trakošćana. Promet je sporiji od Komina do Goričana

VIDEO

Nešto iza 7 sati u nedjelju mokar snijeg počeo je padati u Zagrebu, no nije se primao, a stao je oko 8.30 sati. Na Sljemenu je napadalo 4 cm snijega. U Gorskom kotaru snijeg je padao još sinoć. Zimske službe imaju pune ruke posla. Probleme stvara i jaka bura. Zbog jakog vjetra na autocesti Zagreb-Split između čvorova Maslenica i Gornja Ploča smiju voziti samo osobna vozila.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sve skupine vozila na dionici autoceste Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice-Kikovica, u oba smjera. Autocestom A1 između čvorova Maslenica i Gornja Ploča, i dionicom Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Senja smiju voziti samo osobna vozila. Zimski uvjeti vrijede na autocesti od Krapine do Trakošćana. Kolnici su mokri i skliski u Istri, na sjevernom Jadranu, u Lici, Dalmaciji, Slavoniji te u središnjim predjelima.

U nekim dijelovima Zagorja, točnije u Bednji, jutros je izmjereno 14 cm snijega. U Krapini je palo 4 cm, u Varaždinu 3 cm i u Čakovcu također 3 cm. Snijeg se nije zadržavao na prometnicama, mnoge od njih bile su zatvorene za promet. Zbog jakog vjetra i težine mokrog snijega, drveće je padalo na ceste u cijeloj Kr-zag županiji. Cestarske službe i vatrogasci na terenu su od ranih jutarnjih sati i uklanjaju drveće, pa se stanje polako normalizira.

Iz centra 112 su nam rekli da se oko 4 sata u Đurmancu stablo srušilo na automobil u vožnji, tom prilikom ozlijeđena je jedna osoba, jedno drvo srušilo se i na kuću u Klanjcu, a stradalo je i navalno vozilo JVP Krapina, na kojeg se srušio hrast, na sreću nitko nije ozlijeđen. Drveće je padalo i na električne vodove, pa je veliki dio županije bio bez električne energije, ekipe HEP-a su na terenu i otklanjaju kvarove, pa bi se stanje uskoro trebalo normalizirati. Nije samo snijeg stvarao probleme, zbog velike količine kiše koja je pala, izlila se rijeka Sutla, pa su zbog toga za sav promet zatvoreni GP Mihanović Dol i GP Plavić.

Na jugu Hrvatske su, pak, izmjerene vrlo visoke temperature. Tako je u Dubrovniku, Pločama i na Mljetu u 7 ujutro izmjereno čak 20 stupnjeva, a u Komiži 21! Split, Palagruža i Metković u 7 ujutro su mjerili 19 stupnjeva. No jako nevrijeme u noći na nedjelju u Dubrovniku je lomilo stabla, pa su vatrogasci imali posla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...