Obavijesti

News

Komentari 169

Video: Snijeg demolirao krov na Citroenu, tko je odgovoran?

Video: Snijeg demolirao krov na Citroenu, tko je odgovoran?
18

Gomila snijega pala je na parkirani automobil u Zagrebu i potpuno mu udubila krov. Nakon najava o zatopljenju, ovakvog padanja snijega i leda s krovova bit će sve više

VIDEO

Kamera na avionu na daljinsko upravljanje snimila je opasan trenutak kada je težak snijeg s krova zgrade u širem centru Zagreba pao na automobil i potpuno ga smrskao. 

Gomila snijega sručila se na parkirani Citroen te udubila krov koji je i pukao. Autori snimke tvrde kako je na vozilo pao dijelom smrznuti snijeg, a snimku su objavili na YouTubeu. 

Prolaznici i vlasnici automobila s pravom mogu biti zabrinuti, naročito zbog prognoza koje za nedjelju najavljuju osjetno zatopljenje i neuobičajeno visoke temperature. 

Zbog brzog  topljenja snijega, padovi s krova bit će redovna pojava. 

Kako namiriti štetu?

Ekstremni vremenski uvjeti za sobom ostavljaju oštećene automobile, ljude polomljenih udova, vlakove koji ne voze i slično. Tko će platiti štetu, pitaju se građani.

Štetu zbog snijega možete naplatiti. Ako vam je vozilo uništio snijeg i led s nečijeg krova, vlasnik kuće ili suvlasnici zgrade dužni su platiti štetu. U slučaju da vam grana ili drvo padnu na automobil, odštetu možete tražiti od gradskih službi koje su odgovorne za održavanje zelenih površina. Ako imate kasko osiguranje, pojednostavit ćete i ubrzati proceduru dolaska do novca. Osiguranje će vam platiti štetu, a taj novac će poslije tražiti od onoga tko je odgovoran. Nemate li kasko, najprije pokušajte dogovorom tražiti podmirenje štete na automobilu ili, u krajnjem slučaju, novac tražite sudskim putem.

Kazne za neočišćene krovove

Prema zakonu o komunalnom redu, dužnost je stanara i vlasnika objekata da očiste snijeg s krovova jer u suprotnom ugrožavaju ljude i imovinu. Kazne za nemar iznose od 1.000 do 2.000 kuna, a krajnja cijena može biti i mnogo veća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 169
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...