Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
183 komentara

Šok iz Ministarstva uprave: Mrtvi više neće moći glasovati

Registrom birača, navodi se, rješavaju dugogodišnji problem, a to je da imamo puno više birača nego stanovnika. Birači u dijaspori morat će se za svake izborne sada aktivno registrirati

Foto: PIXSELL
183 komentara

Predizborna kampanja i službeno je krenula, a u utrci za Pantovčak je 11 kandidata. A na ovim izborima čeka nas jedna velika promjena - umrle osobe više neće moći glasovati. 

Nije šala, upravo to su napisali iz Ministarstva uprave iz kojeg su objavili Registar birača i upute građanima kako da provjere jesu li upisani u njega. 

Registrom birača, navodi se, rješavaju dugogodišnji problem, a to je da imamo puno više birača nego stanovnika. 

IZBORI 22. PROSINCA Ovih 11 ljudi bi na Pantovčak: Glasujte u našoj velikoj anketi!

- Svi birači moraju imati važeću osobnu iskaznicu, a birači u dijaspori se za svake izbore moraju aktivno registrirati. Na taj će se način spriječiti da na popisu birača imamo više birača nego li stanovnika ili umrle osobe - navode iz Ministarstva uprave. 

Iz Ministarstva uprave rekli su za Telegram kako se ne radi o nekoj zastarjeloj objavi, već da je informacija o Registru birača objavljena nakon što je Vlada objavila da će izbori biti 22. prosinca.

U evidenciju birača hrvatskih državljana koji imaju prebivalište u Hrvatskoj upisuju se birači prema mjestu prebivališta. Oni koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj u evidenciju se upisuju po državama i adresnom podatku koji se za njih vodi u službenim evidencijama u Republici Hrvatskoj.

SVI ŽELE FOTELJU Jedanaest za tron: Nude nam karakter, korupciju, reforme...

Aktivna registracija je postupak kojim se birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj upisuju u posebni popis aktivno registriranih birača na izborima za Hrvatski sabor, Predsjednika Republike Hrvatske, državni referendum i izbor zastupnika iz Republike Hrvatske u Europski parlament, objavili su iz ministarstva.

 

 

Tema: Predsjednički izbori

Možda vas zanima i ovo:
Message