Obavijesti

News

Komentari 99

Šok u Kolumbiji: Djevojčica je u 10. godini rodila zdravu bebu

Šok u Kolumbiji: Djevojčica je u 10. godini rodila zdravu bebu
5

Curica je član Wayuu plemena, kojem kolumbijski ustav daje određenu autonomiju. Pleme se čvrsto drži svojih običaja, među kojim je i ono da dijete može roditi dijete

VIDEO

Njezine vršnjakinje idu u školu i igraju se s lutkicama, dok je ona s 10 godina prvi put postala majka. Ovaj slučaj zgrozio je cijelu Kolumbiju. 

Djevojčica, kojoj su zaštitili identitet, rodila je zdravu curicu. Mlada majka pripadnica je plemena Wayuu, a bebu je rodila carskim rezom u 39. tjednu trudnoće. 

Prema pisanju Daily Maila, djevojčica je do posljednjeg trena odgađala odlazak u bolnicu. No, čim je počela krvariti i imati trudove obratila se liječnicima. Djevojčica i njezina beba ostat će nekoliko dana u bolnici jer su obje vrlo slabe.

Iako bi kolumbijska policija mogla privesti oca tek rođene bebe zbog odnosa s maloljetnicom, kolumbijski ustav plemenu Wayuu jamči određenu vrstu autonomije. Dozvoljeno im je da se čvrsto drže svojih običaja i tradicije, među kojima je i da djeca mogu rađati djecu, a uz to zajamčena im je i neovisnost. Tamošnji mediji spekuliraju tko je točno otac bebe, jer jedni smatraju da se radi od 15-godišnjem dječaku, dok drugi tvrde da se radi o 30-godišnjem muškarcu.

- Prošli smo ovo nekoliko puta s djevojčicama iz Wayuu plemena. Umjesto da se u tim godinama igraju, one moraju voditi brigu o bebi. To je tako šokantno - zaključuje dr. Efrain Pacheco Casadiego.

Najmlađa majka na svijetu rodila u 5. godini

Lina Medina iz Peruu rodila je dva tjedna nakon što je navršila tek 5 godina. Vijest o Lini proširila se svijetom te davne 1933. godine. Rođenje u tako ranoj dobi bila je prava senzacija jer su liječnici bili uvjereni da tako male curice ne mogu rađati djecu. 

Lina, koja danas ima 84 godine, nikada nije otkrila tko je otac njezina djeteta, no ostaje nepoznato je li ona uistinu znala tko je on. Liječnik koji ju je primio u bolnici kazao je da na pitanje o ocu djeteta Lina 'nije mogla precizno odgovoriti'. Njezina oca uhitili su zbog incesta i silovanja, no ubrzo su odustali od optužnice jer nije bilo dokaza. 

Lina je rodila dječaka. Sinu je nadjenula ime Gerardo. Preminuo je u 40. godini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu