Obavijesti

News

Komentari 464

Šokantna snimka: Odsjekli mu glavu nasred ulice u Londonu

Šokantna snimka: Odsjekli mu glavu nasred ulice u Londonu
8

Ubijeni muškarac bio je britanski vojnik. Britanski premijer osudio je 'barbarski čin i strašan zločin koji je očito teroristički'. Napadači su navodno vikali 'Bog je velik'

VIDEO

Muškarcu, za kojeg se kasnije potvrdilo da je bio pripadnik britanskih vojnih snaga, mačetom je odrubljena glava u napadu ispred vojarne u jugoistočnom dijelu Londona.

Incident se dogodio oko 14.20 sati po lokalnom vremenu pokraj vojarne u Woolwichu, no još nije potvrđeno je li riječ o pokušaju terorističkog napada na vojsku, piše RT

Policija se oglasila kratkim priopćenjem te potvrdila da je došlo do pucnjave u kojoj su ozlijeđene dvije osobe od kojih jedna teže te da je područje oko vojarne ograđeno.

Svjedoci su ispričali da su ih u Ulici John Wilson upucali policajci i to nakon što su mačetom napali jednog muškarca. Posvjedočili su kako je tom muškarcu odrubljena glava te da je njegovo tijelo nakon stravičnog čina odbačeno na ulicu.

- Oni su ga doslovno trančirali, sjeckali su ga i rezuckali kao da je komad mesa. To su životinje. Odvukli su ga na pločnik i njegovo tijelo bacili na sredinu ceste - opisao je jezivi čin jedan od očevidaca. 

CNN navodi da su se napadači crne boje kože okomili na muškarca koji je nosio majicu humanitarne organizacije s natpisom ''Pomoć za heroje''. Nakon što su ga mučki ubili navodno su vikali "Allahu Akhbar" (Bog je velik) te tražili od prolaznika da ih fotografira mobitelom. 

ITV je objavio šokantnu snimku na kojoj se vidi jedan od ubojica koji, držeći oružje u rukama oblivenima krvlju, izvikuje političke parole protiv britanskih vlasti. Rekao je kako su ubili vojnika, jer britanska vojska svaki dan ubija Muslimane.

Nedugo nakon toga na mjesto zločina stigla je policija. Obojica napadača ranjena su u oružanom obračunu s policijom. Jedan je s mjesta zločina odvezen helikopterom, a drugi vozilom hitne pomoći.

Vijest o napadu šokirala je zemlju, a premijer David Cameron navodno je prekinuo putovanje u Pariz te se vratio London u kojem je od ministrice unutarnjih poslova Therese May zatražio sastanak Cobri, vladina civilnog odbora za hitne situacije.

- Ubojstvo u Woolwichu je šokantno - napisao je premijer nešto kasnije na Twitteru. 

Također, mediji navode da je May od MI5 i Metropolitan policije zatražila hitno očitovanje o napadu za kojeg se strahuje da je djelo terorista.

Napadači u bolnici, Cameron sazvao hitan sastanak

Dok protuteroristička jedinica policije istražuje ubojstvo u Woolrichu, dvojica uhićenih napadača koji su počinili ubojstvo proveli su noć u bolnici. Jedan od njih je u teškom stanju, javlja BBC

Premijer David Cameron zbog napada vratio se ranije iz posjeta Francuskoj kako bi predsjedao hitnim sastankom koji će dati službeni odgovor britanske vlade na ovo divljačko ubojstvo. 

Cameron je još u srijedu osudio 'barbarski čin i strašan zločin koji je očito teroristički'. 

- U mislima smo sa žrtvom, njezinom obitelji i prijateljima. Britanija neće nikada popustiti pred prijetnjama terorista - rekao je britanski premijer.

Na sastanku će, uz Camerona, biti političari, šef policije, i novi čelnik agencije MI5.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 464
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi