Obavijesti

News

Komentari 28

Šokirana odvjetnica za 24sata: "Ušla je u ured s osmijehom na licu i počela prolijevati kiselinu"

Šokirana odvjetnica za 24sata: "Ušla je u ured s osmijehom na licu i počela prolijevati kiselinu"

Vinkovačka odvjetnica Nada Gagro opisala nam je detalje incidenta u kojem joj je njena bivša klijentica ušla u ured i počela prskati kiselinom

VIDEO

Razgovarali smo s vinkovačkom odvjetnicom Nadom Gagro kojoj je bivša klijentica nepozvana došla u ured s bocom solne kiseline i počela ju prolijevati po kancelariji. 

Užas u Vinkovcima: Nepozvana došla odvjetnici u ured i zalila joj namještaj solnom kiselinom
Užas u Vinkovcima: Nepozvana došla odvjetnici u ured i zalila joj namještaj solnom kiselinom

Podsjetimo, incident se dogodio u ponedjeljak, a po riječima glasnogovornika policijske uprave Dragoslava Živkovića, napadačica je uhićena i privedena. U napadu nitko nije ozlijeđen. Istraga je i dalje u tijeku, a tek nakon završetka znat će se što je točno bio motiv, naveo je. Policija je u međuvremenu objavila detalje napada.

Osmijeh na licu

Popričali smo s odvjetnicom Gagro koja je, kako kaže, još uvijek u šoku.

- Dobro sam, ne znam što bi vam rekla. Iz krim-policije su mi rekli da je postupak u tijeku - počinje priču. 

- Radi se o osobi koju sam zastupala u jednom postupku. Ponašala se nerazumno i slala uvredljive mailove. Naposljetku sam joj otkazala punomoć i ispostavila račun sukladan odvjetničkoj tarifi. Dostavila sam, naravno, sve dokaze koje sam ranije izvršila i o svemu obavijestila sud - objašnjava gospođa Gagro i opisuje kako je izgledao upad. 

- U tom trenutku sam bila u uredu. Imam prijemnu sobu prije kancelarije. Pričala sam sa strankom na fiksni telefon i ona je onda ušla. Nije bila ljuta, imala je osmijeh na licu. Konsternirano sam stajala dok je ona izvadila bocu i poprskala stvari. Spise, namještaj, sve. Zatim je istrčala. Bila je nešto promrmljala, ali ne sjećam se što. Bila sam u šoku - kaže nam odvjetnica. 

Zabrana približavanja

Srećom, žena nije zamahnula kiselinom prema njoj.

- Nije krenula prema meni, ali i da je krenula, ne znam što bih učinila. Nikad u životu se s nikim nisam porječkala. Prijavila sam sve policiji, oni su napravili očevid, uhitili je, pronašli i bocu i, koliko znam, pustili je. Ne smijem ništa pričati o istrazi. Tražila sam mjeru zabrane približavanja, nije mi ugodno - kaže odvjetnica Gagro.

-  Ne znam kolika je šteta u uredu, sve se još suši, nisam htjela ništa dirati, a i osjeti se smrad. Šokirana sam. Nisam tip da bih se s ikim svađala. Ne znam što da vam kažem. Policija je podnijela kaznenu prijavu, čekam da me pozovu da dam iskaz. Ovako nešto čovjek ne može predvidjeti - rekla je Nada Gagro za 24sata.

Policijski izvještaj

I policija je u priopćenju opisala tijek događaja.

57-godišnja hrvatska državljanka iz Vinkovaca je nepozvano ušla u prostorije u kojoj 62-godišnja hrvatska državljanka pruža pravnu pomoć, pri čemu je 57-godišnjakinja prosula tekuće sredstvo po dijelu površine poda i drugih predmeta te namještaja tog prostora.

Počiniteljica je odmah pobjegla s mjesta događaja, no kako je 62-godišnjakinja, koja inače prebiva u Vinkovcima, brzo prijavila policiji, što je rezultiralo brzim pronalaskom pobjegle 57-godišnjakinje.

Policija je na mjestu događaja provela očevid kada je utvrđena materijalna šteta u odvjetničkom uredu, zbog čega je 62-godišnjakinja stavila imovinsko pravni zahtjev zbog pričinjene štete od nekoliko tisuća kuna te je podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinjeno kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je 57-godišnjakinji dokazala osnovanu sumnju da je počinila kazneno djelo oštećenja tuđe stvari, jer je svojom radnjom na tom mjestu događaja pričinila materijalnu štetu te će policija nadležnom državnom odvjetništvu redovitim putem dostaviti kaznenu prijavu, naveli su iz policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca