Obavijesti

News

Komentari 53

Solidarnost: Načelnik općine smanjio si je plaću za 25 posto

Solidarnost: Načelnik općine smanjio si je plaću za 25 posto
1

Svatko zna što mu je činiti, ja sam zatekao dug u općini i morao sam rezati plaće, kazao nam je Alen Rosić, načelnik općine Karojba u Istri. Rezao je samo sebi

VIDEO

Načelnik općine Karojba u Istri Alen Rosić učinio je ono što bi trebali učiniti i ministri i saborski zastupnici. Smanjio si je plaću za čak 25 posto i na račun će od sada primati 7000 kuna neto plaću.

- Na taj potez odlučio sam se jer je financijska situacija u općini nakon izvršene primopredaje zahtijevala donošenje radikalnih odluka među kojima je bila i korekcija plaće, čiji koeficijent je bio definiran odlukama prethodne vlasti. Odluka je jednoglasno izglasana. Nije bilo puno čuđenja oko toga - rekao nam je načelnik Rosić, nestranački kandidat iz redova IDS-a.

Alen je već u prvom krugu ovogodišnjih izbora dobio više od 50 posto glasova, a kako kaže, prije se nije bavio politikom. Bio je programer u automatizaciji industrijskih pogona i često zbog toga putovao po cijelom svijetu.

- Otkad sam došao na vlast, nikome, osim sebi, nisam smanjio plaću. Smatram da bi svaki načelnik ili gradonačelnik trebao procijeniti situaciju i onda djelovati, a mene je preuzeto stanje duga općine iz prijašnjih godina navelo da si smanjim plaću - kaže Rosić. Polugodišnji je izvještaj pokazao da je proračun planiran u iznosu od 7,04 milijuna kuna do srpnja realiziran tek sa 787.000 kuna u općini Karojba, a načelnik kaže da su spremni i na poduzimanje daljnjih mjera ako situacija u općini to bude zahtijevala.

Rosić se ovim potezom pridružio skupini načelnika i gradonačlenika koji su nakon lokalnih izbora odlučili smanjiti plaće zbog gospodarske krize. Tako je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić odlučio smanjiti plaće predsjednika i članova uprava te direktora devet gradskih tvrtki od 5 do 25 posto. Vrkić kaže kako se troškove pokušava “smanjiti u realne okvire”.

Slične mjere štednje je uveo i splitski gradonačelnik Ivo Bladasar, koji je odlučio smanjiti plaće u gradskoj upravi za pet posto. Obojica su na stranačkim listama vladajuće koalicije koja očito te lokalne mjere štednje ne želi primijenti na državnoj razini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...