Obavijesti

News

Komentari 364

Šostar o obaveznom cijepljenju: Apsolutno ću to podržati, treba nam bar 80 posto cijepljenih

Šostar o obaveznom cijepljenju: Apsolutno ću to podržati, treba nam bar 80 posto cijepljenih

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, kaže Šostar, uspijevaju potrošiti sve doze, dok mnogi zavodi imaju problema s rokovima trajanja cjepiva

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Andrija Štampar", Zvonimir Šostar, u rujnu odlazi u mirovinu, a na čelu Zavoda će ga zamijeniti dosadašnja zamjenica Sandra Šikić

Za N1 je Šostar rekao da se jako veseli mirovini. 

- Moje srce će uvijek biti ovdje i da ću pomoći maksimalno ljudima u Zavodu da ostvare projekte koje smo zajedno zacrtali. Doktorica Šikić je izabrana još prije ovih izbora. To je žena koja radi već 25 godina u Zavodu. To nije bila nikakva štela bila. U ovih osam godina koliko smo surađivali, pokazala se kao vanserijski menadžer - ispričao je. 

POGLEDAJTE VIDEO: Cijepljenje preko reda nekima obilo o glavu 

Pokretanje videa...

Cijepljenje i potvrde VIDEO

Poručio je kako je trenutna epidemiološka situacija u Zagrebu zadovoljavajuća.

- Kompletno PCR testiranje u Zagrebu sada radimo ovdje. Dnevno testiramo između 300-400 ljudi. Možemo zasad biti zadovoljni situacijom. Bio bi puno sretniji i zadovoljniji da imamo više cijepljenih - rekao je i poručio kako su jedini iznad 50 posto cijepljenih. 

- Prvom dozom je cijepljeno 54 posto, a s dvije doze 43 posto. Negdje oko 357 tisuća osoba je cijepljeno jednom dozom i oko 270 tisuća osoba s dvije doze - rekao je Šostar. 

U narednim danima će i dalje ići pozivi za cijepljenje bez naručivanja. 

U Hrvatskoj novih 15 slučajeva zaraze, dva pacijenta preminula
U Hrvatskoj novih 15 slučajeva zaraze, dva pacijenta preminula

- Dom sportova, Lucijanka, Malešnica i Jelkovec i cijepit će se Johnson&Johnsonom u jutarnjim satima. Poslijepodne će svi punktovi raditi za docjepljivanje - rekao je Šostar. 

Na pitanje što misli o obaveznom cijepljenju, Šostar je rekao: 

- Podsjetit ću vas na Variolu veru, gdje je u 4 tjedna 20 milijuna ljudi procijepljeno i ta smrtonosna bolest je zaustavljena. Apsolutno ću podržati nešto tako. Barem u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne skrbi gdje bi svi djelatnici trebali biti procijepljeni - rekao je, a komentirao je i činjenicu da je u Ministarstvo zdravstva cijepljeno svega 35 posto zaposlenika. 

Pavliša: 'Moramo se procijepiti jer nas čeka novi val na jesen'
Pavliša: 'Moramo se procijepiti jer nas čeka novi val na jesen'

- Ne moraš se cijepiti, ali donesi barem svaki treći dan PCR test da dokažeš da si negativan i mislim da će onda biti veća procijepljenost - smatra Šostar. 

Upozorio je da je delta soj izrazito zarazan. 

- Potrebna je puno manja količina virusa da dobijete bolest. Mislim da više od 70 posto procijepljenosti neće više biti dovoljno, već da bi to trebalo biti minimalno 80 posto da bismo govorili o kolektivnom imunitetu - objasnio je. 

Epidemiolog Kon: 'Četvrti val u Srbiji je počeo, trajat će dulje'
Epidemiolog Kon: 'Četvrti val u Srbiji je počeo, trajat će dulje'

U Nastavnom zavodu za javno zdravstvo “Andrija Štampar”, kaže Šostar, uspijevaju potrošiti sve doze, dok mnogi zavodi imaju problema s rokovima trajanja cjepiva.