News

Komentari 77

Šostar: Treba spriječiti četvrti val, to možemo samo cjepivom

Šostar: Treba spriječiti četvrti val, to možemo samo cjepivom

Zvonimir Šostar smatra da imamo fenomenalne brojke, izvan svih očekivanja, ali da treba pojačati kampanju cijepljenja kako ne bi došlo do četvrtog vala na jesen

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Zvonimir Šostar, rekao je za HTV da treba spriječiti da ne dođe do četvrtog vala na jesen, a to se može samo cijepljenjem te pojačati kampanju cijepljenja, posebno za mlade, srednjoškolce i studente.

- Treba pojačati kampanju cijepljenja, pogotovo za mlađe dobre skupine, prije svega za srednjoškolce i studente. Preko 8.000 ljudi umrlo je od početka epidemije u Hrvatskoj. Treba spriječiti da na jesen ne dođe do 4. vala, a to možemo samo cijepljenjem - objasnio je.

Smatra da imamo fenomenalne brojke, izvan svih očekivanja. Komentirao je i najave za cijepljenje bez naručivanja u Zagrebu. 

- Lagano je ići na otvoreni poziv u npr. u Zagrebačkoj županiji gdje je šest manjih gradova, ili u Međimurju ili u Istri. Ovdje gdje imamo najveću konentraciju stanovnika, javni poziv bio bi neučinkovit - dodao je Šostar.

Najčitaniji članci