Obavijesti

News

Komentari 14

Španjolska policija zaplijenila 4 tone kokaina, uhitili 81 čovjeka

Španjolska policija zaplijenila 4 tone kokaina, uhitili 81 čovjeka
3

Radi se o najvećoj kriminalnoj skupini u Španjolskoj koja se bavila trgovinom droge, ljudima i pranjem novca. Operacija kodnog naziva 'Beautiful' počela je prošle godine

Španjolska policija zaplijenila je četiri tone kokaina i dva milijuna eura  u velikoj akciji protiv organiziranog kriminala, priopćio je u ponedjeljak Europol.

U akciji usmjerenoj prema španjolskoj skupini koja je krijumčarila kokain.

Radi se o najvećoj kriminalnoj skupini u Španjolskoj koja se bavila trgovinom droge, ljudima i pranjem novca. Operacija kodnog naziva "Beautiful" počela je prošle godine.

Kod vođe kriminalne skupine pronađeno je više od milijun eura. Na dan akcije, u završnoj fazi operacije, izvršen je pretres 13 kuća, a uhićeno je 42 ljudi.

U ukupnoj istrazi uhitili su 81 ljudi, a osim četiri tone kokaina i dva milijuna eura, zaplijenjeno je tri vatrena oružja, nakit, skupocjeni dragulji, luksuzni satovi, 42 vozila i jahta duga 25 metara.

Zločinačka skupina koristila je različite načine prijevoza, uključujući teret u brodicama, kamionima, prikolicama i automobilima sa skrivenim odjeljcima i tajnim laboratorijima.

Kriminalna mreža imala je različite visoko strukturirane skupine specijalizirane za razne aktivnosti; poput sigurnosnog tima zaduženog za protunadzor, naplate dugova, iznude i nasilje (nasilne pljačke između organiziranih kriminalnih skupina dok imitiraju policijske službenike).

Grupa je bila relativno nasilna i nedavno je izgubila člana, ubijenog u gradu El Campello u Španjolskoj.

Višestruka uhićenja i oduzimanja tijekom duge istrage učinili su članove nesmotrenijima. To je dovelo do otkrića kretanja novca između čelnika organizacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...