Obavijesti

News

Komentari 1

Špansko: Uređuju kvart i pomažu udrugama koje brinu o djeci s teškoćama u razvoju

Špansko: Uređuju kvart i pomažu udrugama koje brinu o djeci s teškoćama u razvoju
7

Rekreatifni kvart je humanitarno-sportska manifestacija u Španskom, a organizirali su i festival grafita pa su sudionici oslikali i udredili prolaze i pročelja zgrada, jasno, uz dozvolu stanara

Only fools and cans graffiti jam jednodnevni je festival na kojem su 42 grafitera u subotu oslikala zgrade u Španskom.Grafiteri su iz Zagreba, ali i ostalih dijelova Hrvatske te Bugarske, Mađarske, Njemačke i Austrije.

Na Trgu Ivana Kukuljevića u Zagrebu grafiteri su bili u brojnim prolazima zgrada, a svaki je uređivao svoj komadić zida. Za dobru glazbu bili su zaduženi DJ-i, a mogle su se kupiti i prigodne majice.

Dio je to humanitarno-sportske manifestacije Rekreativni kvart koju organiziraju treći vikend za redom. Žele djeci iz kvarta omogućiti da se zabave, pa će u nedjelju moći pogledati prezentacije raznih sportova, ali i isprobati ih.

Osim zabave za djecu, Rekreativni kvart ima i humanitarni dio. Na njihovoj Facebook stranici se može pogledati i sudjelovati u aukciji dresova koje su potpisali i donirali brojni poznati sportaši. Novac od prikupljen prodajom tih dresova kao i onaj koji na trgu u Španskom prikupe pri prodaji majica dobit će udruge Vukovarski leptirići koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju te Jedni za druge kojima će financirati rehabilitacijsko jahanje djece s posebnim potrebama.

I slijedećeg vikenda će tamo biti dobre glazbe i sportova za djecu.