Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Spasili 104 migranta iz brodice u Libiji: 'Gdje da ih ostavimo?'

U petak je Ocean Viking spasio putnike iz gumene brodice 50 nautičkih milja od libijske obale. Među 104 osobe bilo je 40 maloljetnika, od kojih 30 bez pratnje i dvije trudne žene

Landing of the Ocean Viking ship, with 182 migrants, at the port of Messina
Foto: Francesco Algeri/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL
5 komentara

NGO SOS Mediteran je tražila od europskih vlasti da im odredi sigurnu luku za iskrcavanje 104 migranata koje spasila u petak i prebacila na svoj brod za spašavanje na moru, Ocean Viking kod libijske obale, objavila je organizacija u ponedjeljak. 

Ocean Viking, koji se u ponedjeljak nalazio u međunarodnim vodama kod Malte tražio je od talijanskog i malteškog Centra za koordinaciju spašavanja u moru (MRCC)  da im odredi sigurno mjesto i prostor za brzo iskrcavanje 104 preživjelih, navela je u priopćenju organizacija SOS Mediteran, sa sjedištem u Marseilleu.

Talijanske i malteške vlasti za sada nisu ništa komentirale.

U petak je Ocean Viking spasio putnike iz gumene brodice 50 nautičkih milja od libijske obale. Među 104 osobe bilo je 40 maloljetnika, od kojih 30 bez pratnje i dvije trudne žene.

To spašavanje je uslijedilo samo dva dana nakon iskrcavanja 176 spašenih u talijanskoj luci Taranto. 

U ponedjeljak je libijska mornarica objavila da je spasila više od 500 migranata u tjedan dana u nekoliko operacija spašavanja u moru kod glavnog grada Tripolija.

"535 migranata je spašeno u tjedan dana, među kojima više desetaka žena i djece iz afričkih, azijskih i arapskih zemalja", rekao je glasnogovornik mornarice general Ajub Kacem. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message