Obavijesti

News

Komentari 74

Spasili su djevojku iz Save: 'Samo smo radili svoj posao'

Spasili su djevojku iz Save: 'Samo smo radili svoj posao'
3

Ilija Baković i Ilija Milić nisu dvojili kad su vidjeli djevojku u Savi. Prvi je skočio Baković za njim Milić, a kolega Vedran Savić im je pomogao izvući curu na obalu

VIDEO

Policajci Ilija Baković (24), Ilija Milić (28) i Vedran Savić (25) dobili su dojavu da traže djevojku u blizini obale Save na zagrebačkoj Kajzerici u ponedjeljak oko 19 sati. Odmah su s kolegama stigli kod nasipa, stotinjak metara od željezničkog mosta.

- Kad smo došli, djevojka nas je vidjela te je počela trčati niz nasip prema rijeci. Prijetila je da će se baciti u Savu - kazao je Ilija Milić. 

Spustila se niz obalu te je sjedila na kamenju. Kako su joj policajci prilazili, vikala je da joj se ne približavaju ili će skočiti u rijeku. Nakon nekoliko minuta je skočila.

- Kolega Baković i ja skinuli smo opasače, a on je odmah skočio za njom u rijeku. Rijeka ju je nosila prema sredini. Nisam nimalo dvojio te sam tada i ja skočio za njim - kazao je Milić. Njihov kolega Savić ušao je također u Savu te im pomogao izvući djevojku na obalu.

- Adrenalin me povukao te kad sam ju vidio kako ju nosi rijeka, skočio sam za njom. Uspio sam doplivati do nje te sam ju uhvatio. Cijelo vrijeme spašavanja se opirala. S kolegama smo ju izvukli na obalu, no ona je ponovno pružala otpor. Ubrzo je stigla i Hitna pomoć koja ju je odvezla - kazao je Baković.

Inače, policajcima herojima je ovo prvo spašavanje u rijeci te kažu da bi ponovno to učinili jer je to njihov posao. Policajce je pohvalio i njihov šef, načelnik VI. policijske postaje Roko Baotić.

- Dečki su pokazali hrabrost te su riskirali svoj život kako bi spasili tuđi. Mogu biti primjer drugim policajcima - kazao je Baotić. 

Nakon spašavanja policajci su se isti dan vratili svome poslu, a zbog spašavanja biti će predloženi za godišnju nagradu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.