Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
61 komentara

Spasili magaricu koju je netko ostavio na otoku kod Šibenika

Bila je sva prestrašena, ali išla je za nama. Doveli smo je kod nas na otok Kaprije. Imat će za jesti i piti, a bit će i pravi ljubimac među djecom, rekao je Bernard Roca, koji je spasio životinju

61 komentara

Magarica koju su ostavili na nenaseljenom otoku Ravan u šibenskom arhipelagu je spašena. Svojim ju je brodom na otok Kaprije u uvalu Medoš prevezao Bernard Roca, vlasnik konobe.

- Bila je sva prestrašena, ali išla je za nama. Doveli smo je kod nas na otok Kaprije. Imat će za jesti i piti, a bit će i pravi ljubimac među djecom. Tu imamo puno životinja, a mi isto volimo magarce i eto u dogovoru s Rokicom smo odlučili da bude kod nas. Malo je još prestrašena, ali svidit će joj se kod nas u uvali Medoš - rekao nam je Roca i dodao da se dogovorio s predsjednikom udruge Tribunjski tovar Rokicom Ferarom da tovarica ljeti boravi kod njih.

 

Objavljuje Antea Roca u Utorak, 18. lipnja 2019.

Spašenoj magarici dao je ime Mija, jer je, kaže, u akciji njezina spašavanja sudjelovao i njegov prijatelj iz Vodica - Mijo.

Foto: Obitelj Roca

Foto: Obitelj Roca

Foto: Obitelj Roca

Foto: Obitelj Roca

Kako je uopće krenula akcija spašavanja?

Portalu Morski hr. javio se muškarac koji je uslikao magaricu na plaži otoka Ravan u šibenskom arhipelagu. 
Na pozive novinara Veterinarska inspekcija se nije javljala.

Policija je obećala pokušati naći način za pomoć, dok Veterinarska ambulanta ne izlazi na teren i nema brodicu.

Služba 112 spojila je novinare s komunalnim redarstvom koje se pronašlo u problemu.

-  Mi ne znamo pod čijom je ingerencijom otok Ravan. Pod Gradom Šibenikom i našom službom su otoci Žirje, Kaprije, Zlarin i Krapanj. Da je životinja ostavljena na bilo kojem otoku koji je upisan na Grad Šibenik, ovo ne bi bio nikakav problem, ovako ne znam kome bi vas uputio - rekao je redar za Morski.hr.

Na njihovu konstataciju da se otok Ravan nalazi točno u sredini svih navedenih otoka pod ingerencijom Grada i tek nekoliko stotina metara od Kaprija, odgovor gospodina s druge strane je bio:

- Nisu ga bez veze ostavili na nenaseljen otok, očito je to napravio netko tko zna što radi. Proslijedit ću ovaj upit šefu, pa ćemo vam se povratno javiti - rekao je redar kolegama. 

Policija je naknadno zvala Rokicu Feraru iz udruge Tribunjski tovar. 

- Zvali su me i treba nam nekakav čamac ili koća da pokupimo magarca. Ja bi mogao prihvatiti magaricu, obožavam te životinje i teško mi je gledati kako pate. No njoj treba i veterinarski pregled kojeg bi netko trebao platiti. Ne znam u kakvom je stanju i možda je dehidrirana i treba možda neke vitamine za oporavak. Moramo joj osigurati i hranu za najmanje tjedan dana - rekao je za 24sata Rokica Ferara.

Međutim, magaricu je na kraju ipak zbrinuo Bernard Roca s otoka Kaprije u dogovoru s Ferarom.

I sad ima novi dom.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message