Obavijesti

News

Komentari 61

Spasili magaricu koju je netko ostavio na otoku kod Šibenika

Spasili magaricu koju je netko ostavio na otoku kod Šibenika
4

Bila je sva prestrašena, ali išla je za nama. Doveli smo je kod nas na otok Kaprije. Imat će za jesti i piti, a bit će i pravi ljubimac među djecom, rekao je Bernard Roca, koji je spasio životinju

VIDEO

Magarica koju su ostavili na nenaseljenom otoku Ravan u šibenskom arhipelagu je spašena. Svojim ju je brodom na otok Kaprije u uvalu Medoš prevezao Bernard Roca, vlasnik konobe.

Pokretanje videa...

01:49

- Bila je sva prestrašena, ali išla je za nama. Doveli smo je kod nas na otok Kaprije. Imat će za jesti i piti, a bit će i pravi ljubimac među djecom. Tu imamo puno životinja, a mi isto volimo magarce i eto u dogovoru s Rokicom smo odlučili da bude kod nas. Malo je još prestrašena, ali svidit će joj se kod nas u uvali Medoš - rekao nam je Roca i dodao da se dogovorio s predsjednikom udruge Tribunjski tovar Rokicom Ferarom da tovarica ljeti boravi kod njih.

 

Objavljuje Antea Roca u Utorak, 18. lipnja 2019.

Spašenoj magarici dao je ime Mija, jer je, kaže, u akciji njezina spašavanja sudjelovao i njegov prijatelj iz Vodica - Mijo.

Kako je uopće krenula akcija spašavanja?

Portalu Morski hr. javio se muškarac koji je uslikao magaricu na plaži otoka Ravan u šibenskom arhipelagu. 
Na pozive novinara Veterinarska inspekcija se nije javljala.

Policija je obećala pokušati naći način za pomoć, dok Veterinarska ambulanta ne izlazi na teren i nema brodicu.

Služba 112 spojila je novinare s komunalnim redarstvom koje se pronašlo u problemu.

-  Mi ne znamo pod čijom je ingerencijom otok Ravan. Pod Gradom Šibenikom i našom službom su otoci Žirje, Kaprije, Zlarin i Krapanj. Da je životinja ostavljena na bilo kojem otoku koji je upisan na Grad Šibenik, ovo ne bi bio nikakav problem, ovako ne znam kome bi vas uputio - rekao je redar za Morski.hr.

Na njihovu konstataciju da se otok Ravan nalazi točno u sredini svih navedenih otoka pod ingerencijom Grada i tek nekoliko stotina metara od Kaprija, odgovor gospodina s druge strane je bio:

- Nisu ga bez veze ostavili na nenaseljen otok, očito je to napravio netko tko zna što radi. Proslijedit ću ovaj upit šefu, pa ćemo vam se povratno javiti - rekao je redar kolegama. 

Policija je naknadno zvala Rokicu Feraru iz udruge Tribunjski tovar. 

- Zvali su me i treba nam nekakav čamac ili koća da pokupimo magarca. Ja bi mogao prihvatiti magaricu, obožavam te životinje i teško mi je gledati kako pate. No njoj treba i veterinarski pregled kojeg bi netko trebao platiti. Ne znam u kakvom je stanju i možda je dehidrirana i treba možda neke vitamine za oporavak. Moramo joj osigurati i hranu za najmanje tjedan dana - rekao je za 24sata Rokica Ferara.

Međutim, magaricu je na kraju ipak zbrinuo Bernard Roca s otoka Kaprije u dogovoru s Ferarom.

I sad ima novi dom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa