Obavijesti

News

Komentari 80

Objekt dug 22 metra i širok 13 je u južnom Indijskom oceanu!

Objekt dug 22 metra i širok 13 je u južnom Indijskom oceanu!
15

Prema lokaciji na kojoj su otkriveni mogući ostaci malezijskog aviona ide velika oluja. Objekt pluta 120 kilometara od mjesta gdje je snimljena prethodna snimka

VIDEO

Kineska vlada objavila je kako su otkrili veliki objekt u južnom Indijskom oceanu, rekao je malezijski ministar transporta Hišamudin Husein na pressici u Kuala Lumpuru čitajući s papira koji su mu pružili. 

Iako su prve informacije bile kako je objekt dug 22, a širok 30 metara, naknadno su se ispravili i objavili kako je dugačak 22,5 metara, a širok 13 metara. Nalazi se 120 kilometara od mjesta gdje je zadnji puta objekt viđen. Satelitske snimke su od 18. ožujka pa postoji velika vjerojatnost da objekt nije više ni na tom mjestu.

Australske spasilački timovi i danas su krenuli u potragu za nestalim avionom. Pridružile su im se i kineske snage. Međutim, već ranije izdano je upozorenje za ciklon koji ide prema mjestu gdje je satelitska snimka pokazala objekt. Potraga je prekinuta kada je pao mrak. Nastavlja se u nedjelju.

Dužnosnici su potvrdili kako pretražuju područje gdje je snimljen objekt, ali ne vide ništa.

Ranije danas, kineski vojni avion koji je krenuo u potragu sletio je na krivi aerodrom u Perthu prije nego što je došao u pravu vojnu bazu. 

- Ne znamo zašto - rekao je glasnogovornik Ratnog zrakoplovstva Australije.

Australski spasioci nisu pronašli ostatke nestalog malezijskog aviona

Australski spasilački timovi koji pretražuju južni dio Indijskog oceana nisu pronašli ostatke nestalog malezijskog aviona, potvrdio je kapetan prvoga aviona koji se vratio iz potrage u subotu, piše CNN

Patrolni avion nije pronašao ostatke leta MH370 u prostranom oceanu jugozapadno od Pertha. 

- Vremenski uvjeti nisu bili idealni - rekao je Peter Moore i objasnio kako magla smanjuje vidljivost. Na terenu je još najmanje pet aviona. Izdano je upozorenje zbog jakog ciklona, a prognoza je kako će od vjetra biti visoki valovi.

Potraga za nestalim malezijskim avionom ušla je u treći tjedan. Australski spasioci proširili su potragu u južnom dijelu Indijskog oceana nakon što pet vojnih i civilnih aviona nisu ništa vidjeli na području od 23.000 kilometara kvadratnih. 

Boeing 777 nestao je 8. ožujka s 239 ljudi. Malezijski dužnosnici vjeruju kako je netko namjerno preusmjerio avion s kursa. Istraga se djelomično fokusira na pilota i kopilota. Većina putnika je kineske nacionalnosti, a njihovi rođaci već su bijesni vjerujući da im vlasti nešto skrivaju. Na pressici u subotu ujutro u Kuala Lumpuru morala je intervenirati i policija jer se nekolicina ogorčenih članova obitelji zaletjela prema dužnosnicima, zahtijevajući odgovore. 

Satelitske snimke koje pokazuju nepoznate objekte u Indijskom oceanu bile su do sada najbolji trag.

Zamjenik premijera Australije Warren Truss rekao je kako objekti vjerojatno više nisu na tom mjestu zbog struja i vjetra. Moguće je i da su potonuli na dno oceana koji je na tom mjestu dubok oko tisuću metara. 

U međuvremenu, znanstvenici su predstavili novi revolucionarni radar za koji se nadaju da će otkriti gdje je nestali avion. Testiran je u zračnoj luci u talijanskoj Pisi i postigao je vrhunske rezultate. Koristi lasere za točno lociranje aviona. Međutim, upitan je njegov domet. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije