News

Komentari 26

Hrabri policajci ATJ Lučko skočili u rijeku Kupu i spasili migrante, među njima je bilo žena i djece

Hrabri policajci ATJ Lučko skočili u rijeku Kupu i spasili migrante, među njima je bilo žena i djece

Kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici sa Slovenijom grupa muškaraca, žena i djece je pokušala preko rijeke nezakonito prijeći granicu. Specijalci su ih spašavali iz rijeke

Policijski službenici ATJ Lučko koji na  području PU karlovačke pojačano postupaju po suzbijanju  nezakonitih migracija i suzbijanju i hvatanju krijumčara su jutros - 25.  studenog -  kod Vukove Gorice u rijeci Kupi na granici s Republikom  Slovenijom uočili grupu muškaraca, žena i djece, a koji su pokušavali  preko rijeke nezakonito prijeći državnu granicu u pravcu Republike  Slovenije, objavio je MUP.

U rijeci su vidjeli više ljudi koji su se mogli utopiti, a jedan je čovjek bio životno ugrožen. Dvojica policajaca su skočili u rijeku i spasila ih. Izvukli su ih na obalu gdje im je pružena liječnička pomoć. 

- Drugi policijski službenici na obali pomagali su u izvlačenju osoba na  sigurno. Svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, dok su  tri osobe zbrinute u zdravstvenoj ustanovi otkud su u međuvremenu otpušteni. Policijska uprava karlovačka provodi  kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ulaska i  boravka osoba u Republici Hrvatskoj dok  je dosadašnjim radom utvrđeno da se radi o sedmorici državljana  Afganistana koji su izrazili namjeru za međunarodnom zaštitom u  Republici Hrvatskoj - objavio je MUP.

Najčitaniji članci