Obavijesti

News

Komentari 98

Drama s migrantima kod Slunja! Pucalo se na hrvatsku policiju

Drama s migrantima kod Slunja! Pucalo se na hrvatsku policiju

Kako neslužbeno doznajemo, pripadnici specijalne policije Osijek prijavili su da su odvratili skupinu migranata te da je prema njima u tom trenutku pucano iz vatrenog oružja

VIDEO

Pucnjevi u šumi iz nepoznatog smjera uznemirili su jučer policajce u Karlovačkoj županiji te su u akciju poslani pripadnici specijalne policije. Kako neslužbeno doznajemo, pripadnici specijalne policije Osijek prijavili su da su odvratili skupinu migranata te da je prema njima u tom trenutku pucano iz vatrenog oružja. Incident je bio u srijedu poslijepodne, a sve se odvijalo u šumskom predjelu u okolici Slunja, koje je poznato kao dio balkanske krijumčarske rute migranata.

Pretražili su cijelo područje te nisu pronašli niti ljude niti čahure niti oružje. Nasreću, nema informacija o ozljeđenima. 

Prema informacijama 24sata, jedna od mogućnosti je i kako je netko pucao s druge strane granice, unutar BiH. Kontaktirali su odmah kolege iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, no oni nisu imali dojava ili postupanja.

Nažalost, oružani obračuni u BiH nisu rijetkost, a motivi su raznoliki.

- Ljudi kradu drva pa se obračunavaju. Ima ondje i dosta krivolovaca, a znaju se i međusobno svađati krijumčari ljudi. Migranti plaćaju raznima da ih prevedu preko granice pa su i oni nezadovoljni kad ih netko prevari - kažu izvori za 24sata.

Nažalost, sve to se odražava i na ljude u okolici Slunja i Rakovice, koji su sve nervozniji zbog prolaska skupina migranata. Osim što za sobom ostavljaju nered, smeće i odjeću, u strahu su jer ne znaju je li itko od njih naoružan. Da to nije rijetkost govore i medijski izvještaji iz susjedne Srbije i Vojvodine gdje su česti oružani obračuni bandi krijumčara iz  Afganistana. 

- Šuma je postalo ratno područje migranata i krijumčara ljudi. Nedavno sam imao susret sa naoružanim Afganistancima. Išao sam šumom, neasfaltiranim putem. Odjednom sam čuo glas, kako pričaju preko radija, a onda sam ugledao troje kako stoje pored ograde u grmlju, sa dvije automatske puške. Imali su su opasače, spremnike za metke, ručne bombe. Vidio sam da je do njih došao privatni auto, ‘Opel astra’. Pobjegao sam, izvadio telefon i pozvao policiju. Kako sam stigao do asfalta, oni su ulazili tim autom u šumu, a potom ih iz šume izlazi još sa puškama. Nisam znao što da radim, oni su mi vidjeli i lice i sve. Policija je došla poslje 15 minuta. Ovo nije vojska, ovo su komandosi - rekao je mještanin Ištvan Sarapka za Novu.rs.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.