Obavijesti

News

Komentari 3

Splićani, prijavite se! I mali i veliki mogu se natjecati i uživati na Marjanu u subotu 10. rujna!

Splićani, prijavite se! I mali i veliki mogu se natjecati i uživati na Marjanu u subotu 10. rujna!
1

Utrka Ekotlon, u kojoj se svi mogu natjecati i činiti okoliš oko sebe čistijim, nudi bogat sportski, zabavni i edukativni program. Svi koji se prijave dobit će sjajne darove i prigodnu majicu, a organiziran je i prijevoz na Marjan

VIDEO

Vikend je već pred vratima, a vi ne znate što biste radili? Ne brinite, za vas smo osmislili zabavno, edukativni, sportsko-glazbeni program u prirodi. Riječ je o najvećoj hrvatskoj ekološkoj plogging utrci - Ekotlonu u Splitu na Marjanu!

Ako se još niste prijavili, još ima vremena. Prijaviti se možete do petka, i to na službenoj stranici Ekotlona. Uz utrke će biti ponuđen edukativan te zabavan sadržaj za učenike osnovnih škola. Nakon utrke najmlađi osnovnoškolci moći će sudjelovati na edukativnoj radionici s Meštrima o'tehnike i Park šumom Marjan, a svi će oni moći gricnuti i Kats Kitchen Delii ili kušati hranjive smoothieje. 

Besplatan prijevoz autobusom za sve trkače i posjetitelje osiguran je u subotu na dan utrke 10. rujna. E-bus Parka Šume Marjan kreće s lokacije: Centar za posjetitelje na rivi (zapadna strana) u 8:30, 09:15, 10:30 i 11:30 sati i vodi vas do starta utrke, ulaza u Zoološki vrt. 

Puljak poziva na akciju: U takvim aktivnostima sudjelujem kao građanin i gradonačelnik
Puljak poziva na akciju: U takvim aktivnostima sudjelujem kao građanin i gradonačelnik

Program utrke započinje već u 9.00 sati otkad je moguće podizanje startnog paketa, start same utrke je u 10.00 sati. Cijena kotizacije za utrku ovisi o izboru duljine staze na kojoj ćete ploggati. Za plaćenu kotizaciju od 40 kuna možete ploggati na maxi stazi koja iznosi 3 kilometra, a za 60 kuna i prijavu na mini plogging stazi od 900 metara, osiguran je obiteljski startni paket za do četiri člana obitelji.  

Startni paket uključuje platnenu vrećicu i run dry majicu za trčanje s logotipom Ekotlona, bočicu vode, žitne pločice, Genox pro-medical dezinficijens za ruke od prirodnih tvari, bilježnice Stega tisak, startni broj i razne promotivne darove sponzora utrke, a u svim dječjim startnim paketima nalaze se i Lipa mill SmartLines pametne bilježnice koje se lako uparuju s aplikacijom.

U sportu im je samo nebo granica: Naši parasportaši nižu uspjehe i medalje, ali nije lako
U sportu im je samo nebo granica: Naši parasportaši nižu uspjehe i medalje, ali nije lako

Naravno, rukavice i vrećice za sakupljanje smeća se podrazumijevaju. Ovaj projekt ima i humanitarnu notu. Sav prihod od prodaje kotizacija u cijelosti se donira Športskom savezu osoba s invaliditetom grada Splita - paraolimpijskoj školi za mlade osobe s invaliditetom. 

Split: Konferencija za medije povodom odrzavanja jedinstvenog sportskog dogadaja Ekotlon u "Gradu pod Marjanom"

O projektu je u Splitu na jučerašnjoj press konferenciji, iscrpno govorio Alen Galović, zamjenik glavnog urednika 24sata, koji je istaknuo da su 24sata medij izrazito senzibiliziran za ekološke teme, ali i sportove koji nemaju pažnju kakvu zaslužuju:

- Zato se može reći da je kombinacija u kojoj se susreće trail ili kros trčanje s naporom svakog pojedinca da svijet oko sebe učini čistijim recept koji proizlazi upravo iz našeg DNK. 24sata ovom utrkom žele odati simbolično priznanje svima koji trčanjem osvajaju svoje male i velike rekorde, ali i onima koji u tišini i bez reflektora čine dobra djela, makar to bilo skupljanje odbačenog smeća - kazao je.

Nakon i za vrijeme utrke ostavili smo vremena i za glazbu. Na Marjanu će vas ponijeti žestoki ritomvi Dj Marina, a za one najmlađe tu je Dječji zbog Srdelice koje će nas zabavljati omiljenim pjesmama mlađe pubilke.

Trkači u Splitu podsjećamo mogu birati između dvije staze – midi plogging staze od 900 metara i maxi staze, koja iznosi 3 kilometra. Staze se razlikuju po dužini i zahtjevnosti, a startaju na istome mjestu: u suprotnim smjerovima. Staze su kružnog tipa i trči se jedan krug. Sve o prijavama, besplatnom prijevozu do Marjana i prijavama na Ekotlon online nalazi se na na ekotlon.24sata.hr. Pozivamo vas da nam se pridružite učinite nešto dobro za svoje zdravlje, zdravlje zemlje i svoje bližnje. 

Sve informacije pratite na EKOTLON - službenoj stranici utrke ili putem društvenih mreža.  

Organizatori Ekotlona su 24sata i missZdrava, a suorganizatori DŠR Aktivan život, Triatlon klub Split i Maraton klub Marjan. Ponosni partneri projekta su Konzum, INA, OTP banka, JYSK, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, HEP, TZ Splitsko-dalmatinske županije, JANAF, Decathlon, Stega tisak, Hyundai Hrvatska i DRACO. 

 

Pokretanje videa...

Ekotlon najava 00:08
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.