Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
38 komentara

'Spol i roditelje iz svjedodžbi je izbacio Hrast, ne Istanbulska'

Ministrica znanosti i obrazovanja nije štedila riječi odgovarajući na prozivke Kristina Pavlović, koordinatorice građanske inicijative 'Istina o Istanbulskoj konvenciji'. Pavlović je, kaže Divjak, lagala

Foto: Zarko Basic/PIXSELL
38 komentara

Gospođa Kristina Pavlović, s izborne liste HRAST-a ponovno je izrekla krajnje ružnu laž da u ''svjedodžbama koje učenici dobivaju na kraju školske godine u lipnju nema više spola i nema imena roditelja'' zbog Istanbulske konvencije, rekla je Blaženka Divjak.

NEMA SPOLA I IMENA RODITELJA Divjak: Laž je da su svjedodžbe promijenjene zbog Istanbulske

Ministrica znanosti i obrazovanja odgovorila je na prozivke koordinatorice građanske inicijative 'Istina o Istanbulskoj konvenciji', koja je u ponedjeljak HRT-ovoj emisiji 'Otvoreno' izjavila da su podaci iz školskih svjedodžbi izbačeni zbog reatigikacije Konvencije Vijeća Europe o sprečavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

- Istina je sljedeća: puno prije ratifikacije Istanbulske konvencije, odluku o promjeni sadržaja svjedodžbi je 17. svibnja 2017. godine Pravilnikom o pedagoškoj dokumentaciji i evidenciji te javnim ispravama u školskim ustanovama donijelo Ministarstvo u vrijeme mandata ministra Pave Barišića, dok je nadležni državni tajnik bio upravo Hrvoje Šlezak, član predsjedništva stranke HRAST - objasnila je Divjak.

OD 1. LISTOPADA Istanbulska konvencija stupila na snagu: Evo što sve donosi...

Na javnost je pritom apelirala da prozove one interesne skupine koje u javnom diskursu namjerno koriste potpuno netočne informacije i sustavno šire lažne vijesti jer je, kaže, nažalost danas takva praksa izrazito česta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message