Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
91 komentara

Sporna zapošljavanja: Uđi u stranku pa ćeš dobiti i posao

Zastupnica iz Zagorja koja je prešla iz HNS-a u stranku Milana Bandića sad radi u ZET-u. Zaposlena su djeca i rodbina i drugih političkih preletača

Foto: Privatni album
91 komentara

Teško je više i pratiti sva ta zapošljavanja. Upravi bih poručio da se okane zapošljavanja po babi i stričevima jer je to neodrživo. Nama nedostaje radnika poput vozača ili na održavanju i treba zaposliti samo radnike koji nedostaju.

Rekao je to Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga ZET-a, gradske tvrtke s oko 4000 zaposlenih. Kaže da nije iznenađen ni novim zapošljavanjima koja bi mogla biti po političkoj liniji jer se to zadnjih godina konstantno događa.

JOŠ JEDAN UDAR Poskupljenje: Bandić ukida i popuste na odvoz otpada

U ZET-u je prošli tjedan zaposlena Mirjana Palčec. Referent je za prodaju karata, a za to radno mjesto plaća je između 5000 i 6000 kuna. Palčec je do prošle godine bila zastupnica HNS-a u Krapinsko-zagorskoj županiji, a onda je s ostalim članovima zagorskog ogranka prešla u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića. Kad je otkriveno da je i brat saborske zastupnice Marije Puh, prije njenog prelaska iz HNS-a Bandiću, već dobio posao u ZET-u, Palčec su spominjali kao buduću zaposlenicu gradske tvrtke. Sad se to i dogodilo.

Palčec nam se u četvrtak ispričala da je bolesna i ne može razgovarati. Dogovorili smo se da ćemo se čuti, ali sljedećih dana nije se javljala. Ni ZET nam nije odgovorio na upit o zapošljavanju, ali su objavili da je ona dobila posao među kandidatima na javnom pozivu.

Novi referent prodaje karata bit će i Antonio Šćukanec, također član Bandićeve stranke i potpredsjednik mjesnog odbora Blato. On je već bio zaposlen kao vozač u upravi Holdinga, a doznali smo da nisu bili zadovoljni njegovim ponašanjem, pa je taj posao izgubio. Šćukanec nam se nije javio za komentar.

TOMISLAV KLAUŠKI Susret Plenkovića i Bandića: Najgora slika države i politike

Uz spomenute, već ranije je objavljeno da je kći Radenka Tomića, koji je napustio SDP u Zagrebu i prešao Bandiću, dobila posao u ZET-u. Kći saborskog zastupnika Mladena Madjera, koji je iz HSS-a prešao Bandiću. prije toga zaposlena je u zagrebačkoj gradskoj upravi, a druga navodno u Holdingu.

Sindikalist Jović kaže da je prije godinu dana na visoku plaću u ZET-u zaposlena i sestra gradske pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message