Obavijesti

News

Komentari 91

Sporna zapošljavanja: Uđi u stranku pa ćeš dobiti i posao

Sporna zapošljavanja: Uđi u stranku pa ćeš dobiti i posao
1

Zastupnica iz Zagorja koja je prešla iz HNS-a u stranku Milana Bandića sad radi u ZET-u. Zaposlena su djeca i rodbina i drugih političkih preletača

VIDEO

Teško je više i pratiti sva ta zapošljavanja. Upravi bih poručio da se okane zapošljavanja po babi i stričevima jer je to neodrživo. Nama nedostaje radnika poput vozača ili na održavanju i treba zaposliti samo radnike koji nedostaju.

Rekao je to Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga ZET-a, gradske tvrtke s oko 4000 zaposlenih. Kaže da nije iznenađen ni novim zapošljavanjima koja bi mogla biti po političkoj liniji jer se to zadnjih godina konstantno događa.

Poskupljenje: Bandić ukida i popuste na odvoz otpada
Poskupljenje: Bandić ukida i popuste na odvoz otpada

U ZET-u je prošli tjedan zaposlena Mirjana Palčec. Referent je za prodaju karata, a za to radno mjesto plaća je između 5000 i 6000 kuna. Palčec je do prošle godine bila zastupnica HNS-a u Krapinsko-zagorskoj županiji, a onda je s ostalim članovima zagorskog ogranka prešla u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića. Kad je otkriveno da je i brat saborske zastupnice Marije Puh, prije njenog prelaska iz HNS-a Bandiću, već dobio posao u ZET-u, Palčec su spominjali kao buduću zaposlenicu gradske tvrtke. Sad se to i dogodilo.

Palčec nam se u četvrtak ispričala da je bolesna i ne može razgovarati. Dogovorili smo se da ćemo se čuti, ali sljedećih dana nije se javljala. Ni ZET nam nije odgovorio na upit o zapošljavanju, ali su objavili da je ona dobila posao među kandidatima na javnom pozivu.

Novi referent prodaje karata bit će i Antonio Šćukanec, također član Bandićeve stranke i potpredsjednik mjesnog odbora Blato. On je već bio zaposlen kao vozač u upravi Holdinga, a doznali smo da nisu bili zadovoljni njegovim ponašanjem, pa je taj posao izgubio. Šćukanec nam se nije javio za komentar.

Susret Plenkovića i Bandića: Najgora slika države i politike
Susret Plenkovića i Bandića: Najgora slika države i politike

Uz spomenute, već ranije je objavljeno da je kći Radenka Tomića, koji je napustio SDP u Zagrebu i prešao Bandiću, dobila posao u ZET-u. Kći saborskog zastupnika Mladena Madjera, koji je iz HSS-a prešao Bandiću. prije toga zaposlena je u zagrebačkoj gradskoj upravi, a druga navodno u Holdingu.

Sindikalist Jović kaže da je prije godinu dana na visoku plaću u ZET-u zaposlena i sestra gradske pročelnice za gospodarstvo Mirke Jozić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca