Obavijesti

News

Komentari 46

Sportski avion srušio se kod Banja Luke, poginulo pet ljudi

Sportski avion srušio se kod Banja Luke, poginulo pet ljudi
6

Kako javljaju bosanski mediji dvojici mladića ovo je trebao biti prvi skok nakon padobranske obuke. Avion u kojem su bili i instruktori i pilot srušio se oko 14 sati

VIDEO

U padu sportskog aviona na stazi za automobilističke trke u Zalužanima je poginulo petero ljudi. Kako prenosi Dnevni avaz, avion se srušio neposredno nakon polijetanja u 14 sati te se potom zapalio. 

Prema izjavama svjedoka prizor na mjestu nesreće je stravičan, a kako se navodi poginuli su jedan od najboljih padobranaca BiH, instruktor, pilot i dva mladića koji su trebali prvi puta skakati padobranom nakon obuke, pišu Nezavisne novine

Na mjesto tragedije nakon vatrogasaca i policije stigli su i roditelji nastradalih. Ljudi koji su bili na stazi, navodno su pokušali pomoći, no aparati za gašenje požara nisu bili ispravni.

- Trenutno se provodi očevid i ne znamo točan uzrok nesreće, rekla je Hana Vranješić, dežurna tužiteljica.

Ministar unutarnjih poslova RS, Stanislav Čađo rekao je da tragedija nikada nije bila ovolika i da je potrebno utvrditi uzroke kako se nešto ovakvo ne bi ponovilo. Očevid će se provesti u dvije faze. U prvoj će se snimiti širi teren oko mjesta pada, a u drugoj će se obaviti vještačenje olupine aviona.

Prema neslužbenim informacijama uzrok nesreće je kvar motora

Potvrđen je i identitet poginulih u padu aviona u Zalužanima kod Banja Luke u BiH, a to su jedan od najboljih sportskih padobranaca u BiH Nemanja Goronja (32), pilot Alen Crnalić (23), Stefan Karanović (24) koji je radio kao instruktor Padobranskog kluba Banjaluka i osamnaestogodišnjaci Nikola Stević i Srđan K. kojima je nedjeljni skok trebao biti prvi. 

Goronja je bio vlasnik balkanskog rekorda po broju skokova u jednom danu - skočio je 60 puta u jednom danu, a za pilota Crnalića kažu da je bio dobar pilot tako da su svi koji su ga poznavali u čudu zbog pada. 

Iako službeno nitko još ne želi govoriti o uzrocima, nagađa se da je uzrok nesreće kvar na motoru. Očevici su primijetili da avion ne funkcionira dobro, poslije čega je pao na stazu za automobilske trke, odnosno na krivinu "lakat". 

- Vidjeli smo avion kad je poletio, napravio je krug ili dva u zraku nakon čega je počeo trzati i padati - rekao je novinarima jedan od svjedoka nesreće.

Goronja je bio član reprezentacije BiH, a prvi skok je izveo s 22 godine,  prije 10 godina.

- Uvijek sam volio tako te neke, što bi se reklo, ekstremne gluposti i ovo mi je bio vrh svega toga i onda mi se svidjelo. Poslije tog prvog i drugog skoka daj deseti, pa petnaesti, pa promijeni padobran, daj drugi avion, na drugom mjestu da se skoči, pa na vodu, pa noćni i tako je to krenulo, opisao je ranije u jednom od intervjua Goronja svoje početke u padobranstvu, i tada je govorio kako je "svaki skok izvanredna situacija"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu