Obavijesti

News

Komentari 2

Šprem: Ministarstvo namjerno oteže s odlukom o vrtićima

Šprem: Ministarstvo namjerno oteže s odlukom o vrtićima
1

Šef Gradske skupštine rekao je da više od mjesec dana čekaju odluku ministarstva uprave te optužio da je na sceni tiha koalicija s gradonačelnikom Bandićem

VIDEO

Na aktualnom satu jutrošnje sjednice Gradske Skupštine ponovo se povuklo pitanje o modelu plaćanja smještaja u zagrebačkim vrtićima, iako su djeca već upisana, a roditelji primaju uplatnice.

Glavna tema i dalje je čiji je model na snazi oko plaćanja - onaj Bandićev ili Špremov.

- Jako dobro znam što je to poštovati odluku Skupštine. Poštujem odluku od 20. prosinca – rekao je gradonačelnik. Razljutio je predsjednika Gradske skupštine Borisa Šprema, koji je nakon aktualnog sata sazvao konferenciju za novinare. 

Naime, 20. prosinca Skupština je donijela proračun, a u tom proračunu bio je Bandićev model o cijenama vrtića. Šprem je rekao kako su on i Klub SDP-a tada prihvatili proračun, ali i istaknuli kako će ustrajati u tome da na snagu stupi njihov model o cijenama vrtića. U tome su i uspjeli. Odlukom skupštine od 20. travnja donijeli su novu odluku o plaćanju vrtića, suprotnu onoj koju je zahtijevao gradonačelnik Bandić. Šprem je dodao kako su njihov model podržala tri ministarstva. Unatoč tome, gradonačelnik obiteljima šalje uplatnice na kojima su cijene s njegova modela. 

- U Ministarstvo uprave poslali smo zahtjev da provedu nadzor zbog neprovođenja odluke Skupštine, ali prošao je rok od mjesec dana, a odgovor nismo dobili – objasnio je Šprem te optužio da je na sceni tiha koalicija između HDZ-a i gradonačelnika te vjeruje da se iz toga razloga ministarstvo nije očitovalo.  

Čović o aferi Tajland

– Gospodine Čoviću, jeste li Vi putovali u Tajland? – ispalio je jutros na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine Stanko Gačić pitanje direktoru Zagrebačkog holdinga Ivi Čoviću aludirajući tako na aferu Tajland po kojoj su bivši direktor zagrebačke Plinare te nekoliko zaposlenika u toj dalekoj azijskoj zemlji uživali u prostituciji, opijanju i bančenju što su im plaćale tvrtke kooperanti, a otkrio Večernji list. 

Čovića je, osim provokativnog pitanja, dočekalo i konkretno propitivanje o tome što je poduzeo i hoće li se sudionici te afere propisno kazniti?

– Točno je i bilo je neugodno o toj aferi čitati. Važno je reći da su prvi koraci već učinjeni, a predmet je na USKOK-ovoj obradi. Hitno sam pozvao direktora Plinare i razmotrili smo što treba dalje napraviti. Činjenica je da trojica iz te afere i dalje rade u Holdingu te smo im dali rok da se očituju o navodima. Reagirali smo odmah – rekao je prvi čovjek Holdinga.

Čović je također rekao da je bio u Tajlandu, ali samo u zračnoj luci.

Podsjećamo kako su u aferi Tajland direktori Gradske plinare Zagreb i kooperanti kojima su davali poslove za mito isprva imali samo “poslovni odnos”. Oni bi im dodijelili posao, a ovi bi im, čim bi im novac sjeo na račun, dali kuvertu na ruke. Strog poslovni odnos, maksimalna diskrecija i ništa više. Kako je vrijeme prolazilo, tako su se zbližili. Učestale su večere u zagrebačkim restoranima, skupa jela i vina... Posao je išao glatko, nitko ništa nije sumnjao pa su se još više opustili. Krenula su putovanja – prepričao je naš izvor Z. G. (podaci poznati redakciji).  Za troškove dobre hrane, pića i provoda nije se brinulo u Plinari, plaćali su ih kooperanti – otkrio je za Večernji Z. G.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu