Obavijesti

News

Komentari 72

Spremni za napad: Turska se uključuje u rat protiv ISIL-a?

Spremni za napad: Turska se uključuje u rat protiv ISIL-a?
1

Turska islamsko-konzervativna vlada objavila je da je u parlamentu podnijela prijedlog odluke koji će turskoj vojsci omogućiti intervenciju protiv džihadista ISIL-a

VIDEO

Turska islamsko-konzervativna vlada objavila je u utorak navečer da je parlamentu podnijela prijedlog odluke o kojemu će se raspravljati u četvrtak i koji će turskoj vojsci omogućiti da intervenira protiv džihadista Islamske države u Iraku i u Siriji, javlja Reuters.

Taj prijedlog koji na godinu dana treba produljiti mandate koje je turska vojska već dobila, predviđa mogućnost izvođenja vojnih operacija na teritoriju tih dviju zemalja koje graniče s Turskom te stacioniranja i prolaska stranih vojnika kroz zemlju, rekao je glasnogovornik vlade Bulent Arinc.

Turska spremna za kopneni napad

Navodno,Turska već raspoređuje tenkove i oklopne transportere kako bi ojačala granicu prema Siriji jer, sudeći prema situaciji na terenu, vojna akcija mogla bi krenuti i prije odobrenja turskog parlamenta.

Naime, tisuću vojnika ISIL-a opkolilo je 35 turskih vojnika koji čuvaju mauzolej Sulejmana Šaha, koji je na bivšem turskom teritoriju na području sjeverne Sirije u regiji Raka. Kako piše list "Yeni Safak", svaki se trenutak očekuje zapovijed da turska vojska krene u oslobađanje svojih vojnika, 30 kilometara južno od grada Kobanea na obalama Eufrata. Džihadisti Islamske države došli su do samog ruba Kobanea, gdje su u tijeku žestoke borbe s kurdskom vojskom - Pešmergama, koji podršku imaju iz zraka jer su saveznici počeli bombardirati položaje ISIL-a.

U slučaju pada ovog grada, džihadisti bi preuzeli kontrolu nad cijelom sjevernom Sirijom, duž granice s Turskom. Turska vojska rasporedila je 400 metara unutar svojih granica 35 tenkova i 10 tisuća vojnika, a pozvano je pet tisuća turskih rezervista. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 72
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca