Obavijesti

News

Komentari 6

'Spriječite daljnje iscrpljivanje liječnika, angažirajte i druge'

'Spriječite daljnje iscrpljivanje liječnika, angažirajte i druge'

Smatraju da je jedno od mogućih rješenja u okolnostima racionalnija i raspodjela zadaća među zdravstvenim radnicima kod organiziranja aktivnosti za suzbijanje i liječenje bolesti Covid-19

VIDEO

Hrvatska udruga za medicinsko pravo pozvala je u utorak medicinske vlasti da spriječe dodatno iscrpljivanje liječnika obiteljske medicine koji bi prema nekim navodima, trebali preuzeti sve procese u praćenju i evidentiranju zaraženih koronavirusom.

Udruga za medicinsko pravo poziva zdravstvene vlasti da se te aktivnosti što žurnije revidiraju na način da se spriječi daljnje iscrpljivanje liječnika, temeljnih nositelja zdravstvene djelatnosti, i sačuva ih se za njihovu primarnu ulogu, a to je liječenje ljudi, navodi se u priopćenju. 

Smatraju da je jedno od mogućih rješenja u okolnostima korona krize, racionalnije i dalekovidnije upravljanje i raspodjela zadaća među zdravstvenim radnicima kod organiziranja aktivnosti za suzbijanje i liječenje bolesti Covid-19; odnosno da se to dijelom prebaci i na druge zdravstvene radnike koji mogu značajnije pridonijeti  suzbijanju bolesti uzrokovanih koronavirusom.

 - Jedan od primjera su svakako i sanitarni inženjeri, zdravstvena profesija sa svim  potrebnim znanjima i vještinama u rješavanju javno-zdravstvenih problema i izradi programa zdravstvene zaštite pučanstva, koja između ostalog čini i sastavni dio higijensko-epidemiološkog tima - kažu iz Hrvatske udruge za medicinsko pravo.

- Jednako tako apeliramo na zdravstvene vlasti da administrativne, tehničke pa i statističke poslove obavljaju osobe koje raspolažu određenim znanjima u zdravstvu, ali koje ne trebaju biti isključivo zdravstveni radnici, te da se osnuje pri resornom ministarstvu i nacionalni  centar, koji će koordinirati sve poslove kao i procese liječenja i oporavka pojedinca i društva od bolesti uzrokovane koronavirusom - naveo je predsjednik Hrvatske udruge za medicinsko pravo dr. Miran Cvitković.

 Smatra da će "ad hoc nametanje" novih administrativnih i statističkih poslova liječnicima dovesti do destabilizacije već "okrhnutog" zdravstvenog sustava i radnika u vrijeme korona krize.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)