Obavijesti

News

Komentari 120

Srbija bira novu vlast: Vučić ima najveće šanse za trijumf

Srbija bira novu vlast: Vučić ima najveće šanse za trijumf
4

Na izborima Srbi biraju 250 zastupnika za sastav novog parlamenta. Na izborima sudjeluje 19 stranačkih lista. U subotu glasuju birači u SAD-u i Velikoj Britaniji

VIDEO

Građani Srbije će u nedjelju 16. ožujka na izvanrednim parlamentarnim izborima glasovati za novi sastav Skupštine Srbije. Istovremeno se u Beogradu održavaju izvanredni izbori za Gradsku skupštinu.

Na izvanrednim parlamentarnim izborima Srbi biraju 250 zastupnika za sastav novog parlamenta. Republičko izborno povjerenstvo proglasilo je ukupno 19 stranačkih listi za koje će građani moći glasovati.

Po ocjenama analitičara i dosadašnjim istraživanjima javnog mišljenja, pobjeda naprednjaka (SNS) Aleksandra Vučića nije upitna, a neizvjesno je samo mogu li dobiti dovoljno glasova da osvoje apsolutnu vlast.

U subotu glasuju birači u SAD-u i Velikoj Britaniji

Nakon šestotjedne kampanje u petak u ponoć je počela predizborna šutnja i traje do zatvaranja birališta u nedjelju navečer.

U subotu glasuju državljani Srbije u SAD-u i Velikoj Britaniji. Prema podacima državnih institucija, u inozemstvu živi oko četiri milijuna Srba. Na predstojećim izborima pravo glasa ima 6808 prijavljenih srpskih građana u dijaspori. Oni će moći glasovati  na 35 biračkih mjesta u 20 država, piše b92.net.

Preliminarni rezultati znat će se neslužbeno već tijekom nedjelje navečer nakon zatvaranja birališta, a Republičko izborno povjerenstvo (RIK) dužno je konačne rezultate utvrditi 96 sati od zatvaranja biračkih mjesta .

Za konstituiranje parlamenta rok je 30 dana od službenog proglašenja rezultata, a krajnji rok za formiranje vlade je 28. lipnja, ali su naprednjaci najavili da će, ako pobijede, formirati vladu prije kraja svibnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.