Obavijesti

News

Komentari 115

Srdačan doček za Plenkovića: 'I ja imam obitelj u Americi'

Srdačan doček za Plenkovića: 'I ja imam obitelj u Americi'
2

Ovo je trenutak kad želimo okupiti sve koji žele dati doprinos svojoj domovini,  istaknuo je premijer dodajući kako američki Hrvati to doista čine s puno entuzijazma.

VIDEO

Hrvatski premijer Andrej Plenković trenutno boravi u New Yorku na zasjedanju Opće skupštine UN-a. Prvog dana svog boravka u Americi susreo se sa predstavnicima Hrvata koji žive u Sjedinjenim Američkim Državama. Na susret sa premijerom i ministricom vanjskih poslova Marijom Pejčinović Burić doletjeli su Hrvati iz Houstona, Washingtona i Philadelphije te predstavnici Hrvatskog Svjetskog Kongresa iz Los Angelesa. Premijer je naglasio kako i on ima obitelj u Americi te ispričao priču o bratu njegovog djeda koji je emigrirao u Kaliforniju. 

- Ovo je trenutak kad želimo okupiti sve koji žele dati doprinos svojoj domovini - istaknuo je premijer dodajući kako američki Hrvati to doista čine s puno entuzijazma. Plenkoviću je bilo posebno drago upoznati hrvatske imigrante koji promoviraju Hrvatsku u Americi što je moguće više te imaju veliku želju približiti se svojoj domovini. 

Andrej Plenković na Općoj skupštini UN-a

Podsjetio je i na 25. godišnjicu hrvatskog članstva u UN-u i govor koji je tada održao Franjo Tuđman, prvi hrvatski predsjednik. 

Uoči govora američkog predsjednika Donalda Trumpa, Plenković je rekao:
“Trebao bi pokazati na koji način on i njegova administracija vide multilateralizam, način na koji se prilagodio funkcioniranju međunarodnih odnosa i tu očekujem govor koji će nam u ovom trenutku otkriti glavne konture američke vanjske politike koja onda utječe i na sve ostale”

Ovoga puta u New Yorku neće biti njemačke kancelarke Angele Merkel, ruskog predsjednika Vladimira Putina i kineskog Xi Jinpinga  pa će govor predsjednika Trumpa biti glavna tema ovogodišnjeg skupa Ujedinjenih Naroda.  

Domjenak sa premijerom bio je u hotelu Westin u organizaciji hrvatskog veleposlanstva  i hrvatskog konzulata.  Obraćanje premijera Plenkovića Općoj skupštini UN-a predviđeno je za četvrtak. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 115
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca