News

Komentari 71

Srpski kralj papira kupio je gotovo 65.000 dionica Kraša

Srpski kralj papira kupio je gotovo 65.000 dionica Kraša

Srpski poduzetnik Nebojša Šaranović ne posustaje u nastojanju da na slobodnom tržištu kupi što više dionica Kraša. Nakon jučerašnjeg zatišja danas je Zagrebačka burza u znaku Kraša

Investicijska javnost pita se koji je motiv za snažna ulaganja u Kraš na kojeg je Nebojša Šaranović u nekoliko dana potrošio, pretpostavlja se, najmanje 90 milijuna kuna, ako je točna procjena da je kupio 75 posto dionica kojima se trgovalo, piše Večernji list.

Do 15 sati srpski je poduzetnik kojeg nazivaju i kraljem papira Srbije kupio gotovo 65.000 dionica Kraša.

Dionica konditora ponovno je uzletjela na 820 kuna, odnosno za 17 posto u odnosu na jučerašnju zaključnu cijenu, a ostvaren je promet od gotovo 51 milijun kuna.

I službeno je potvrđeno da dionice cijelo vrijeme kupuje kompanija Kappa Star Limited, Šaranovićeva krovna kompanija registrirana na Cipru. Naime, iz Kraša su investitorima obznanili da Kappa stoji iza skrbničkog računa RBA.

Motiv za ulaganje još uvijek je nejasan jer i MI Pivac i Kraš ESOP tvrde da još uvijek nisu razgovarali sa srpskim ulagačem u čijem portfelju, osim papirne industrije, stoji i tvornica Crvenka koja proizvodi popularne Jaffa kekse.

Zaključno s petkom, a po podacima SKDD-a, vidljivo je da se udjel vlasnika skrbničkog računa Raiffeisen banke popeo na 3,67 posto, a to znači da je definitivno tijekom ponedjeljka, kada je u jednom danu prodana 51.161 dionica Kraša, popeo iznad pet posto pa se po zakonu moralo objaviti tko iza računa stoji.

Investicijska javnost pita se koji je motiv za snažna ulaganja u Kraš na kojeg je Šaranović u nekoliko dana potrošio, pretpostavlja se, najmanje 90 milijuna kuna, ako je točna procjena da je kupio 75 posto dionica kojima se trgovalo. Inače od 5.rujna do danas u 13 sati trgovalo se sa 180 tisuća dionica Kraša, odnosno 12 posto ukupno izdanih dionica te tvrtke.
 

Najčitaniji članci