Obavijesti

News

Komentari 10

Srpski pilot na letu smrti u Indiji mijenjao svog kolegu

Srpski pilot na letu smrti u Indiji mijenjao svog kolegu
18

Pilot je tlo dotakao na pisti 600 metara dalje od predviđene točke. Nije mu ostalo vremena da zaustavi avion. Udario je u antenu i zapalio se

VIDEO

Stručnjaci kažu kako je moguće da je pilot skrivio nesreću indijskog aviona u subotu u Mangaloreu u kome je poginulo 159 ljudi. Naime, pilot Zlatko Glušica (55) spustio je avion na pistu 600 metara od predviđenog mjesta što mu je ostavilo premalo vremena da zakoči i zaustavi avion, kaže Kapil Kaul, direktor Centra za Azijsko-pacifičku avijaciju.
- Lako je moguće da je pogreška pilota kriva za tragediju - kaže Kaul. S njime se ne slaže Nebojša Starčević, glavni direktor Civilnog zrakoplovstva Srbije.
- Slijetao je po izuzetno lošem vremenu, avion je skliznuo s piste i probio ogradu. Vjerojatno je u pitanju tehnička pogreška jer je Glušica vrlo iskusan kapetan. Letio je na avionu DC-9, a kasnije i na Boeingu - rekao je za srpski Press Starčević. Zrakoplov se nakon izlijetanja s piste prepolovio, zapalio i zaustavio u obližnjoj šumi. Cijela posada aviona je poginula, a preživjelo je samo sedmero putnika. Inače, Glušica uopće nije trebao biti na letu, no pozvali su ga da zamijeni kolegu. Mijenjao je kopilota, tako da su u kokpitu bila dva kapetana. Avion je navodno udario i u antenu sistema za slijetanje pokraj piste. Indijski mediji pišu da je Glušica više puta slijetao na taj aerodrom, da ga je poznavao, no da zračna luka izgrađena na visini nije dozvoljavala nikakvu pogrešku pri slijetanju. Glušica ni kopilot nisu kontroli leta prijavili nikakav kvar niti probleme. Stjuardesa koja je više puta letjela sa Glušicom rekla je da je volio riskirati, sam donositi odluke, i da ga je upravo to činilo jednim od najboljih pilota. Još nema službenih informacija o mogućim uzrocima pada aviona na letu iz Dubaija. Istražitelji iz cijelog svijeta okupili su se u Indiji te su počeli istraživati nesreću. Pilot Glušica radio je i za Jat Airways, a kolege o njemu imaju samo riječi hvale, ističući da je bio jedan od najboljih pilota. Posljednje tri godine radio je u Indiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao