News

Komentari 293

Srpski ubojica koji je navodno ljude pretvarao u ćevape imao hrvatski pasoš: Zvao se Branko

Srpski ubojica koji je navodno ljude pretvarao u ćevape imao hrvatski pasoš: Zvao se Branko

O pripadnicima kriminalne skupine govorio je svojedobno i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji je tvrdio kako su oni od svojih ubijenih konkurenata radili ljudske ćevape

Kriminalci svoje identitete često skrivaju lažnim putovnicama pa je tako i zloglasni srpski kriminalac Veljko Belivuk poznatiji i kao Velja Nevolja imao hrvatsku putovnicu na ime Branko Bošnjak, a navodni vođa kavačkog klana Radoje Zvicer imao je nekoliko identiteta, a posljednji za koji se zna bio je Piter Raduj Znice, piše Kurir.

- Mafijaši su za lažne dokumente spremni platiti ogromne iznose. Uglavnom biraju putovnice zemalja iz regije, a jedna putovnica 'hrvatskog državljanina', koja je inače najtraženija, stajala bi ih od 15.000 do 25.000 eura - rekao je anonimni sugovornik za Kurir.

Hrvatsku putovnicu imao je i pokojni vođa škaljarskog klana Igor Dedović koji je izrešetan u Grčkoj u siječnju 2020.

Mafijaški klan koji su vodili Veljko Belivuk i Marko Miljković spominje se i kao opasan nasljednik zlokobnog zemunskog klana, a njihovi članovi sumnjiče se za ubojstva, iznude, otmice te raspačavanje droge.

Velja Nevolja uhićen je zbog ubojstva navijača Crvene zvezde Zdravka Radivojevića te nestanka Gorana Veličkovića zvanog Goksi te Lazara Vukičevića i Milana Ljepoje, za kojeg tvrde da je pripadnik zloglasne bande Pink Panter, a nagađa se da je još najmanje pet nestalih osoba povezano s Veljinim klanom.

O pripadnicima kriminalne skupine govorio je svojedobno i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić koji je tvrdio kako su oni od svojih ubijenih konkurenata radili ljudske ćevape te ih slali svom, navodno, stvarnom šefu Radoju Zviceru. Vučić je tom prilikom obećao da neće stati dok oni ne budu odgovarali za ljudske ćevape.

Najčitaniji članci