Obavijesti

News

Komentari 35

'Stalno ponavljam, bojimo se suočiti s vlastitom prošlošću'

'Stalno ponavljam, bojimo se suočiti s vlastitom prošlošću'
1

'Hrvatska ne samo da nema zakon kakav ima Njemačka, nego se u Hrvatskoj i s jedne i s druge strane misli da su i “crveni” i “crni”, zapravo, pravednici i borci za nešto veliko'

VIDEO

Romano Bolković osvrnuo se na Facebooku na posjet ministra vanjskih poslova Mire Kovača Njemačkoj i na njegovu izjavu da se Hrvatska još uvijek nije suočila sa svojom prošlošću.
Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:
'Miro Kovač, kojega poznajem još iz berlinskih dana veleposlaništva, pametan je i sposoban čovjek, srdačnosti koja njje samo diplomatska. U Berlinu je ostavio odličan utisak: nedavno me bivši guverner ovdašnjeg Rotary Districta pitao o njegovoj karijeri, već time pokazavši da je Kovač u berlinskom društvu ostavio trag i izvan diplomatskih krugova.
Danas je Kovač u Berlinu kazao "kako se Hrvatska još uvijek nije suočila sa svojom prošlošću, a da se to dogodilo onda se bivšem djelatniku Udbe Josipu Perkoviću ne bi sada sudilo u Njemačkoj već u Hrvatskoj. "
Podsjetilo me je to na niz mojih preformulacije te misli; jedna je i citirana:
"Romano Bolković smatra da je Hrvatska zemlja nesretne povijesti te da se Hrvatska nikad nije uspjela suočiti ni s jednim ni s drugim totalitarnim zlom. “Zbog te činjenice, izbjegavanja suočavanja s povijesnom odgovornošću za te zločine, Hrvatska ne samo da nema zakon kakav ima Njemačka, nego se u Hrvatskoj i s jedne i s druge strane misli da su i “crveni” i “crni”, zapravo, pravednici i borci za nešto veliko: jedni, komunisti, misle da su se borili za posljednju veliku prosvjetiteljsku ideju koja čovjeka emancipira kao homo fabera, radnika, unatoč desecima milijuna žrtva širom svijeta u toj svirepoj borbi za razotuđenje, a drugi, nacisti, misle da su se borili – za Dom. Za Domovinu. Da su u biti čisti i ispravni, jer su se borili za Hrvatsku, a da je za Hrvatsku i u ime Hrvatske dopušteno činiti sve, pa i graditi konc-logore, ubijajući zakonito, u skladu s rasnim zakonima.”
Da, stalno to ponavljam: mi se bojimo suočiti s vlastitom prošlošću.'

 

Miro Kovač, kojega poznajem još iz berlinskih dana veleposlaništva, pametan je i sposoban čovjek, srdačnosti koja njje...

Posted by Romano Bolković on 8. veljača 2016
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu