Obavijesti

News

Komentari 5

Stanovi za obitelji djece koja se liječe na riječkom KBC-u

Stanovi za obitelji djece koja se liječe na riječkom KBC-u
1

Ugovor su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac, a na svečanosti je bio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković

VIDEO

Ministarstvo državne imovine potpisalo je u četvrtak u Rijeci ugovor s Kliničkim bolničkim centrom (KBC) Rijeka o ustupanju na korištenju dvaju stanova u Rijeci, za potrebe privremenog boravka obitelji najmlađih pacijenata KBC-a tijekom liječenja u Klinici za pedijatriju.

Ugovor su potpisali ministar državne imovine Goran Marić i ravnatelj KBC Rijeka Davor Štimac, a na svečanosti je bio i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Jedan stan je u riječkoj četvrti Mlaka i površine je 42 četvorna metra, a drugi na Krnjevu i ima 28 četvornih metara. U pristojnom su stanju i u sljedećih 15 do 30 dana bi se trebali osposobiti za prihvat obitelji, istaknuo je ravnatelj Štimac.

 Za uređenje će se utrošiti oko 300.000 kuna, što će pokriti KBC, a pomoći će i Vlada, najavio je ministar Butković, te Grad Rijeka, prema najavi zamjenika gradonačelnika Nikole Ivaniša iznijetoj nakon svečanosti.

 Ravnatelj Štimac podsjetio je da je o potrebi za stanovima za smještaj obitelji djece na liječenju iznio ministru Butkoviću tijekom nedavnog posjeta Rijeci, a u vrlo kratkom roku stanovi su pronađeni i pripremljeno je potpisivanje ugovora. Naime, pokazala se potreba da tijekom liječenja djece roditelji borave u njihovoj blizini, a to je u mnogim slučajevima teško izvedivo, ako dolaze iz udaljenijih krajeva, naglasio je.

 Godišnje se u Klinici za pedijatriju liječi 5000 djece, od kojih na odjelu za hematologiju i onkologiju oko 700, a 40 posto njih nisu iz Rijeke, nego udaljenijih dijelova županije ili iz drugih županija.

 Butković je potvrdio da je, nakon upita ravnatelja Štimca, kontaktirao ministra državne imovine Marića te da su pronađeni odgovarajući stanovi za tri dana, a sav posao vezan uz primopredaju ključeva obavljen je za nešto više od tjedan dana.

 Ministar Marić je naglasio da je vrijedno sudjelovati u ovakvim zadaćama jer su 'djeca i zdravlje najveće bogatstvo'. "Institucionalna Hrvatska pokazuje da prati potrebe života i reagira na njih", dodao je.

 Zamjenik riječkog gradonačelnika Ivaniš kazao je da Grad Rijeka podržava smjer kojim se razvija riječki KBC s rukovodstvom kojem je na čelu Davor Štimac. Podržavamo izgradnju nove bolnice i za to se zalažemo nekoliko desetljeća. Treba reći i da je značajan doprinos i efikasnost ove vlade u osiguravanju uvjeta i zaključivanju priče o kompletiranju projekta gradnje nove bolnice, istaknuo je.

 Za rješavanje kadrovskih potreba za liječnike i specijaliste Grad Rijeka je dao deset stanova i u budućnosti smo spremni surađivati na osiguranju što boljih uvjeta za obitelji djece na liječenju, dodao je Ivaniš.

 Na novinarsko pitanje zašto ranije nije Grad reagirao, nego se čekalo da država ustupi dva stana, a potreba za njima se isticala godinama. Ivaniš je istaknuo da u Gradu Rijeci nikad nije zaprimljen dopis voditeljice Odjela hematologije i onkologije na Klinici za pedijatriju Jelene Roganović s konkretnim zahtjevom da trebaju ti stanovi, nego da je to "isticala usmeno, medijski i u intervjuima na radiju i televiziji". 

 Ravnatelj KBC-a Štimac, odgovarajući na novinarsko pitanje je li KBC uputio gradskoj upravi takav zahtjev, rekao da su iznijeli potrebe za takvim stanovima i na službenim sastancima s gradonačelnikom. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi