News

Komentari 405

Stanovnici Savice žele crkvu, ali ne na mjestu velikog parka

Stanovnici Savice žele crkvu, ali ne na mjestu velikog parka

Istraživanje je provedeno krajem listopada i početkom ovog mjeseca, a koristila se metoda telefonskog intervjuiranja. Od 200 ispitanika njih čak 77% posto usprotivilo se gradnji crkve u parku...

Većina stanovnika Trnjanske Savice protivi se gradnji crkve na području sadašnjeg parka, ali bi htjeli da je sagrade na nekoj drugoj lokaciji u kvartu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokazalo je to istraživanje GfK Centra za istraživanje tržišta koje je provedeno na uzorku od 200 stanovnika Savice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Istraživanje je provedeno krajem listopada i početkom ovog mjeseca, a koristila se metoda telefonskog intervjuiranja. Od 200 ispitanika njih čak 77% posto usprotivilo se gradnji crkve, odnosno cijelog crkvenoga kompleksa veličine hotela Esplanade, na sadašnjemu mjestu najpoznatijeg parka na Trnjanskoj Savici. Među ispitanicima isključivo katoličke vjere taj postotak je samo malo manji, odnosno njih čak 72 posto ne podržava gradnju, iz čega se da zaključiti da čak i praktični vjernici na Savici žele crkvu, ali ne na mjestu zelene površine. Sudionike su u istraživanju pitali bi li podržali gradnju crkve na nekoj drugoj lokaciji u kvartu, pri čemu je velika većina, njih čak više od 80 posto, odgovorilo potvrdno.

Gotovo svi stanovnici Savice koji su sudjelovali u istraživanju složni su u jednom. Svi oni vrlo često koriste zelene površine na Trnjanskoj Savici. U parku borave s djecom, bave se tjelovježbom, šeću pse ili jednostavno uživaju u šetnji prirodom.

Podsjetimo, stanovnici Trnjanske Savice još su prije nekoliko mjeseci pokrenuli peticiju kojom se bore protiv početka gradnje crkvenoga kompleksa na Savici. U rujnu su organizirali i veliki prosvjed naziva Obrani park, obrani grad, na kojem je bilo više od 2000 građana. Ne namjeravaju odustati od odgode gradnje jer smatraju da se park može sačuvati ako se crkva sagradi na nekom drugome mjestu na Trnjanskoj Savici.

Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje tvrde da je lokacijska dozvola za gradnju crkve blaženog Alojzija Stepinca izdana još početkom kolovoza. Ljutiti građani smatraju da su gradski vrtovi koji se nalaze nasuprot parka jedna od mogućih lokacija na kojima bi se mogao graditi crkveni kompleks.

Najčitaniji članci