Obavijesti

News

Komentari 3

'Stara ekspertna radna skupina za reformu više ne postoji'

'Stara ekspertna radna skupina za reformu više ne postoji'
1

Državni tajnik u Ministarstvu obrazovanja reagirao je na optužbe I. Puljka za navodnu manipulaciju natječajem za članove ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu. Kaže da je Buljan Culej zadovoljila uvjete natječaja

VIDEO

Zbog niza dezinformacija koje u javni prostor šalju pojedinci iz nekih političkih stranaka i različitih interpretacija o tijeku obrazovne reforme, reagirao je član predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

Ispred Hrvatske narodne stranke želim jasno naglasiti – stara Ekspertna radna skupina zadužena za obrazovnu reformu više ne postoji! Upravo su se ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i Hrvatska narodna stranka politički izborili da se stara Ekspertna radna skupina i Posebno stručno povjerenstvo razriješe te da se krene ispočetka. Novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu – ERS, koji je upravo u tijeku,  zahvaljujući HNS-u posve je transparentan – sve prijave prikupljaju se online putem, a nakon administrativne provjere svi će kandidati biti javno objavljeni te će u ERS biti odabrani najbolji i najstručniji kadrovi“, rekao je Stojak.
Stojak naglašava i da je ministrica Divjak cijeli proces reforme ubrzala te je otprije aktivirala više od 350 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika, koji su već radili na kurikularnim dokumentima.
„Sve to učinjeno je sa ciljem da, kako je najavljeno, već na jesen u 70 hrvatskih škola krenu novi kurikulumi kao dio pilot projekta, a da u 2019. u svim hrvatskim školama zaživi cjelovita obrazovna reforma“, naglasio je Stojak.

Glunčić: Jasminka Buljan Culej zadovoljava uvjete natječaja

Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja (MZO) Matko Glunčić reagirao je u srijedu na optužbe Ivice Puljka iz stranke Pametno za navodnu manipulaciju natječajem za članove ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu, ustvrdivši kako je njezina voditeljica Jasminka Buljan Culej zadovoljila uvjete natječaja te je njezin odabir bio zakonit a čitav postupak transparentan, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade RH.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Culej predstavila lažni akcijski plan? 'Plenković je sve to znao'
Culej predstavila lažni akcijski plan? 'Plenković je sve to znao'

"Javni natječaj za voditelja i članove ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme objavljen je 15. siječnja 2018. Postupak izbora je poznat i transparentan, jednako kao što je bio i izbor iz travnja 2017., bez obzira na tendenciozne analize pojedinih kandidata", ističe se u priopćenju.

Iz novog natječaja razvidno je da svi kandidati moraju ispunjavati minimalne uvjete, a uključeni su i dodatni kriteriji koji služe kako bi se kandidat mogao dodatno vrednovati, napominje se, dodajući da će postupak vrednovanja uključiti i kvalitativnu i kvantitativnu analizu prijavljenih kandidata kako bi se dobila stručna i pluralistička radna skupina.

"Natječaj za voditelja ERS-a iz travnja 2017. sadržavao je pet kategorija i svaki kandidat se mogao prijaviti na jednu od tih pet kategorija. Jasminka Buljan Culej se prijavila u petoj kategoriji te je prema uvjetima natječaja za tu kategoriju izabrana zakonito jer je zadovoljila minimalne i dodatne uvjete", stoji u priopćenju.

Član Predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak izrazio je u srijedu, na temelju rezultata analize javnih dokumenata za prvi natječaj za voditelja ekspertne skupine za kurikularnu reformu, sumnju u manipuliranje natječajem, ustvrdivši kako nema dokaza da Jasminka Buljan Culej, koja je izabrana za voditeljicu ekspertne radne skupine, ispunjava uvjete natječaja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora