Obavijesti

News

Komentari 9

Staricu u Boškovićevoj ubio zbog prstena vrijednog 200 kn

Staricu u Boškovićevoj ubio zbog prstena vrijednog 200 kn
7

Policija je uhitila Pericu I. (44) kojeg sumnjiče za ubojstvo Marije I. (74). Perica je već odležao zbog ubojstva u Njemačkoj. Žena je, podsjetimo, ubijena u svibnju

VIDEO

Zagrebačka policija sumnjiči Pericu I. (44) za ubojstvo Marije I. (74) u njezinom stanu u Boškovićevoj ulici u Zagrebu 16. svibnja ove godine. Ubojicu su otkrili istražujući ga zbog razbojništva koje je pokušao počiniti tri dana kasnije.

Teretnim bijelim Volkswagenom u vlasništvu firme I-Dea usluge, gdje je radio, došao je do zgrade u Boškovićevoj oko 9 sati. U stanu iznad žrtve prije nekog vremena radio je građevinske poslove. Poznavali su se iz viđenja, a on je za potrebe radova znao i ulaziti u njezin stan. 

Tog jutra je pozvonio, a ona ga je pustila u stan. Nakon kraćeg razgovora, nasrnuo je na nju. Srušio ju je na pod udarivši je šakom u glavu. Nastavio ju je tući i cipelariti. Navodno joj je glavom udarao u pod kako bi se uvjerio da je mrtva. Marija je preminula od ozljeda. 

Pobjegao sa zlatnim prstenom vrijednim 200 kuna

Ubojica je nakon toga ispreturao namještaj i stvari te s njezine ruke skinuo zlatni prsten i pobjegao. Prodao je prsten u Dubravi za 200 kuna. 

Pokušao je opljačkati kiosk Tonci u Čulincu tri dana kasnije oko 16 sati. Prijeteći djelatnici automatskom puškom zatražio je novac. U međuvremenu je stigla policija. Perica je pokušao pobjeći istim bijelim kombijem. Policija ga je uspjela zaustaviti, a na mjestu suvozača bila je automatska puška. Policija ga je prvo prijavila za razbojništvo. Za vrijeme dok je bio u zatvoru u Remetincu policija ga je počela istraživati u vezi s ubojstvom. 

Tijekom obrade povezali su ga s ubojstvom. Perica je spalio krvavu odjeću i riješio se drugih dokaza. Ostat će u pritvoru.

Već je odležao 13 godina zbog ubojstva poduzetnika

Inače, Novi list doznaje kako je Perica I. već osuđivan zbog ubojstva u Njemačkoj. Naime, odslužio je 13 godina za ubojstvo tamošnjeg poduzetnika. 

Podsjetimo, Mariju je pronašla sestra Vera F. Prije ubojstva bile su vaditi krv, a onda je Vera otišla na tržnicu. Donijela joj je namirnice koje je Marija naručila i šokirala se prizorom. Marija je krvava ležala na podu, a stan je bio razbacan.

- Bilo je stravično. Ležala je nepomično. Imala je veliku krvavu ranu na glavi. Cijeli stan je bio demoliran. Što je tražio? Pa nije imao što ukrasti. Imala je dva zlatna prstena i dvije narukvice - u suzama je pričala neutješna Vera. 

Marija se godinama hrabro borila sa zadnjim stadijem raka dojke. Od smrti muža, prije 13 godina, živjela je sama. No, članovi obitelji su je svakodnevno posjećivali i brinuli se za nju. Prije pet godina od raka grlića maternice umrla joj je i jedina kćer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih
IRANSKI PREDSJEDNIK JE MRTAV

Poznat uzrok pada helikoptera u kojem je bio iranski predsjednik? Nema preživjelih

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, potvrdila je iranska državna televizija i potpredsjednik te zemlje

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'
VOZAČ ZA 24SATA

Strašna snimka napada na bus ZET-a! Vozač: 'Urlao je da će me ubiti, imao je nadljudsku snagu'

Vozač ZET-a, otac dvoje male djece, u subotu u 23.47 proživio je strašan napad: 'Udarao je glavom, rukama i nogama u staklo. Govorio mi je da će me ubiti. Još se tresem. Staklo me rasjeklo', rekao nam je
Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje
OBORINSKA MASA

Pogledajte nevrijeme koje ide na Hrvatsku! Na karti veće od Istre, upalio se sustav za oluje

Što se tiče utorka, bit će promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima i nestabilno. Mjestimice kiša, lokalno i jaki pljuskovima praćeni grmljavinom