Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
107 komentara

"Štedni ulozi do 100.000 eura se ne bi smjeli oporezivati"

Ako prodate stan, novac stavite u banku, gdje ćete ga staviti, u čarapu? Prema tome, to je razina negdje stotinjak tisuća eura, rekao je Zlatko Komadina

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
107 komentara

Zlatko Komadina je u petak u emisiji Poligraf Hrvatskog radija rekao kako će se založiti za to da štedni ulozi do 100 tisuća eura ne budu oporezovani, jer je to vrijednost stana prosječne obitelji. 

- Neće se oporezivati po meni, a to ću razgovarati s Linićem, niti protuvrijednost tog stana na banci. Ako prodate stan, novac stavite u banku, gdje ćete ga staviti, u čarapu? Prema tome to je razina negdje stotinjak tisuća eura - rekao je Zlatko Komadina. 

"U vrijeme krize štednja je zlo"

Sindikalist Vilim Ribić je pak govorio o štednji.

- U vrijeme krize štednja je zlo, a potrošnja vrlina. U vrijeme krize jedna kontrolirana i odmjerena inflacija je onaj zamašnjak i poticaj koji može stvoriti dovoljnu količinu novca jer država to može - rekao je Ribić. 

"O kandidaturi bih razmislio, ali bih vjerojatno odbio"

U emisiji je gostovao i Nikica Valentić. Komentirao je  medijska nagađanja o tome da bi mogao biti HDZ-ov protukandidat Ivi Josipoviću na predsjedničkim izborima.

- Kad bi netko sa mnom službeno razgovarao, jer čast je da se nekom uopće ponudi kandidatura, ja bi o tome razmislio. Ali sumnjam da bi se poklopile okolnosti da to bude prihvaćeno - rekao je Valentić. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message