News

Komentari 129

Steffi je birala dar za vjenčanje. Trebala je biti kuma. Zaklao ju je nožem. Ubio je još dvije žene

Steffi je birala dar za vjenčanje. Trebala je biti kuma. Zaklao ju je nožem. Ubio je još dvije žene

NJEMAČKA Somalijac Abdirahman J. (24), koji je tijekom napada vikao 'Alahu Akbar' i 'džihad', u stanu je imao propagandne materijale Islamske države. Ciljao je isključivo žene, a napadao ih je u predjelu vrata

Steffi W. (24) pripremala se za svadbu najbolje prijateljice. Trebala joj je biti kuma. U trgovini u Würzburgu u središnjoj Njemačkoj, gdje je tražila poklon za vjenčanje, prišao joj je Somalijac Abdirahman J. (24). Prerezao joj je vrat. Izašla je na ulicu i srušila se. 

Somalijac je tog petka ubio još dvije žene, Christiane (49) koja je nekako herojski uspjela zaštititi kćer (11). Ubio je i umirovljenicu Johannu (82) koja se hrabro pokušala oduprijeti napadaču.

After knife attack in Würzburg

Ciljao je žene u predjelu vrata

Bild je objavio kako je Somalijac, koji je tijekom napada vikao 'Alahu Akbar' i 'džihad', u stanu imao propagandne materijale Islamske države i poruke mržnje. Ciljao je isključivo žene, a napadao ih je u predjelu vrata. Zaustavili su ga hrabri građani.

Pretukli su ga stolicama i metlama i nisu mu dali da pobjegne. Policajac ga je upucao u nogu. U pritvoru je.

Pogledajte video: Građani zaustavili ubojicu

Njemačka tuguje. I bijesna je

U malom mjestu Spessart, 50-ak kilometara od Würzburga, zastave su na pola koplja. Steffi (24) iz tog se mjesta preselila u Würzburg gdje je živjela s dečkom. Trebala je biti kuma najboljoj prijateljici. Vjenčanje je otkazano.

Bild je objavio kako je Somalijac u nekoliko navrata bio na psihijatrijskom liječenju i pokazivao je agresivno ponašanje. U siječnju ove godine je izvadio nož u domu za beskućnike, ali tada nije nikoga napao.

U petak su mu meta bile isključivo žene. Posebno one koje se nisu mogle obraniti. Koje je iznenadio. Ušao je u robnu kuću i tražio prodavačicu da mu pokaže kuhinjske noževe. Uzeo je jednog i krenuo u ubilački pohod dok ga nisu zaustavili građani i policija.

U Njemačku je stigao 2016. godine u jeku izbjegličke krize. U Würzburgu je bio od 2019. godine, odbili su mu zahtjev za azilom i izbjegličkim statusom, ali nisu ga protjerali jer mu u zemlji porijekla prijeti opasnost.