Obavijesti

News

Komentari 21

Stigli Česi: 'Linija iz Praga za Split i Rijeku je tražena, prodali smo već preko 40.000 karata'

Stigli Česi: 'Linija iz Praga za Split i Rijeku je tražena, prodali smo već preko 40.000 karata'

Vlakovi će voziti od 3. lipnja do 26. rujna, s time da će u srpnju i kolovozu voziti svakodnevno, a u lipnju i rujnu tri puta tjedno.

VIDEO

Prvi ovogodišnji vlak češkog prijevoznika Regiojeta na liniji Prag – Rijeka/Split stigao je u Hrvatsku.

Vlak je stigao u jutarnjim satima te će, kao i lani, kompozicija biti podijeljena u Ogulinu te dio vagona ide za Rijeku, a dio za Split. Kako je potvrdila Tereza Ptáčková, menadžerica međunarodnih projekata u Regiojetu, prodaja karata ide jako dobro, piše Novi list.

PRATITE UŽIVO:

- Dosad smo, dakle prije polaska prvog ovogodišnjeg vlaka, prodali već više od 40.000 karata za sve svoje hrvatske linije -kazala je Ptáčková te dodala da su, kao i prošle godine, cijene karata za Regiojetove vlakove prema Rijeci i Splitu iznimno niske.

Kartu u jednom smjeru, uključujući rezervaciju i sve usluge, putnici koji putuju na relaciji do Rijeke u lipnju će platiti u vagonu sa sjedalima već od 23,9 eura, a u spavaćim vagonima počevši već od 31,9 eura.

Cijena karte uključuje besplatnu rezervaciju sjedala i sve usluge u vlaku koje putnik može dobiti tijekom putovanja uključujući flaširanu vodu, kavu i mali doručak gratis, besplatno korištenje interneta ili zabavnog portala…

U špici svakodnevno

Vlakovi će voziti od 3. lipnja do 26. rujna, s time da će u srpnju i kolovozu voziti svakodnevno, a u lipnju i rujnu tri puta tjedno. Ove godine ruta je nešto izmijenjena pa Regiojet za Rijeku i Split više ne ide preko Budimpešte, no i dalje povezuju glavne gradove Prag, Bratislavu i Zagreb.

Linija tako ide Prag – Kolin, Havličkuv Brod – Ždar nad Sazavou – Brno – Breclav – Bratislava – Zagreb – Ogulin – Rijeka i Split. Polazak iz Praga uvijek će biti poslijepodne u 16.38, a zatim u 19.48 iz Brna, a u 21.32 iz Bratislave. Veze za Rijeku stižu sutradan u 10.19 sati, a dolazak u Split bit će u 13.43 sati. U suprotnom smjeru, vlakovi će polaziti u 15.33 sati iz Splita i u 20.05 sati navečer iz Rijeke, s dolaskom ujutro sljedećeg dana u Bratislavu u 8.28, u Brno u 10.07 te u Prag u 13.14 sati.

Kapacitet vlakova je i ove godine nešto više od 600 putnika po jednoj kompoziciji, dakle 15 vagona. Osim mogućnosti rezervacije klasičnih sjedećih mjesta u vagonima Astra, u ponudi su i kupei u spavaćim kolima, s time da je ove godine, sukladno potražnji, povećan broj mjesta u takozvanim tihim kupeima. Isto tako je moguće rezervirati i čitav kupe za zatvorenu skupinu putnika. Vlak će, dakle, putnike odvesti do Rijeke ili Splita gdje će biti moguće uzeti autobus koji će putnike povezati i s drugim turističkim mjestima poput Zadra, Makarske, Poreča ili otoka Paga. Lani su u Regiojetu ponudili i kompletne turističke pakete koji uključuju, osim samog prijevoza, i smještaj, a takve je paket aranžmane moguće rezervirati i ove godine. Inače, u Regiojetu kažu i da su karte za lipanj skoro rasprodane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao