Obavijesti

News

Komentari 141

Nevrijeme poharalo V. Goricu: Na aute 'letjeli' krovovi i stabla

Nevrijeme poharalo V. Goricu: Na aute 'letjeli' krovovi i stabla
77

Nikome od Velikogoričana nije jasno kako nije bilo mrtvih kada je nakon 20 sati snažna oluja s grmljavinom doslovce otrgnula krov sa zgrade na Zagrebačkoj cesti

VIDEO

Kako se i prognoziralo, jako nevrijeme pogodilo je u ponedjeljak navečer sjeverozapadni dio zemlje.

Nikome od Velikogoričana nije jasno kako nije bilo mrtvih kada je  nakon 20 sati oluja s grmljavinom otrgnula krov sa zgrade na brojevima 29 i 31 na Zagrebačkoj cesti.

- Najedanput smo čuli: “Dum.” I sve je počelo nositi . Sin mi je viknuo da nosi krov. I lim se samo stropoštao na ulicu - kazao je stanar susjedne zgrade pokazujući svoj slupani automobil na parkiralištu.

Pokretanje videa...

Antonio Bevanda/24sata VIDEO

Tamo je bilo sedam automobila . Zatekli smo ih zatrpane debelim polomljenim krovnim gredama, limom dugim desetke metara i opekama.

Dio ogromnog valovitog lima zapeo je za ulični električni vod. Poginulih nije bilo samo zato što su trgovine upravo zatvorile i što su svi zbog vjetra i kiše pobjegli s ulice. A po njoj se razletjela teška krovna konstrukcija, na sve strane razbijajući stakla i izloge.

- Munje, gromovi, mislio sam gotovo je. Baš sam pogledao kroz prozor. I samo se krov srušio na cestu. U dvije sekunde. Nikakvo pucanje nije se čulo, nikakve naznake nije bilo - pričao je Darko Hrvojić, stanar s najvišeg kata zgrade, dok su se sa stropa niz zidove cijedili potočići kišnice.

Njegov brat Goran zabrinut je zbog prognoze sljedećih dana.

- Prije pucanja krova smo vidjeli da su golubovi pobjegli. A uništeni krov je postavljen prije dvije godine - čudio se.

Susjedi su im pritekli u pomoć.

- Nismo odmah znali što je. Onda su došli susjedi sa svojim kućnim ljubimcima. Primili smo u stan te istraumatizirane mačke i pse - rekla je susjeda Slađana čiji je otac govorio kako je harala pijavica .

Kad se nevrijeme malo smirilo na intervenciju su izašli vatrogasci. Policija je rekla kako prema prvim informacijama nitko nije ozlijeđen.

Pokretanje videa...

Renato Ivanuš/24sata VIDEO

No, po cijeloj Velikoj Gorici jak vjetar je po terasama kafića nosio stolove, stolce, suncobrane t e je odnio i dio krova druge zgrade . Čitatelji dojavljuju kako je drvo palo na cestu u Ulici Andrije Kačića Miošića.

Zbog jakog vjetra i pljuska grad i okolica nakratko su ostali bez struje. Nisu radili ni signali za mobitel i internet.

Oko 23 sata 20-ak vatrogasaca bilo je na terenu i raščišćavalo Zagrebačku cestu. Policija je zatvorila sve. Čini se kako će sanacija potrajati cijelu noć jer su tek maknuli drveće sa ceste.

Pokretanje videa...

čitateljica 24sata VIDEO

Velikogoričani se boje da se ova strava ne ponovi, a slično se vrijeme očekuje i u utorak .

Na opasnost pljuskova s grmljavinom upozorava i Meteoalarm, i to za gotovo cijelo područje Hrvatske. Pošteđena je samo dubrovačka regija. Također, Meteoalarm upozorava da bi temperature na sjeveru i istoku Hrvatske mogle biti znatno toplije nego što bi se očekivalo u vrijeme olujnog nevremena.

Nevrijeme i u istočnom dijelu Zagreba

Vatrogasci su uklonili više srušenih, dotrajalih stabala u istočnom dijelu Zagreba na Peščenici, odnosno području Petruševca i Resnika. Nema ozlijeđenih i sve je pod kontrolom, potvrdili su u Javnoj vatrogasnoj postaji Zagreb, javlja HRT .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...