Obavijesti

News

Komentari 241

Stigla je ciklona Ines: Nemojte ići na put bez zimske opreme

Stigla je ciklona Ines: Nemojte ići na put bez zimske opreme
26

Meteoalarm je objavio upozorenje za nedjelju. Očekuju se jak vjetar, snijeg, jaka kiša. Crometeo kaže da "ekstremno zahlađenje valja vrlo ozbiljno shvatiti"

VIDEO

Najavljena ciklona Ines stigla je u Hrvatsku. U nekim dijelovima zemlje pada snijeg. HAK javlja da su zimski uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri, uključujući dionice autocesta: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 1, A7 GP Rupa-čvor Matulji, A8 tunel Učka-čvor Matulji te dionicu stare ceste kroz Gorski kotar DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Konj. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu.

Zimska je oprema obavezna na svim cestama općina i gradova na prstenu grada Rijeke; Bakar, Čavle, Viškovo, Klana, Matulji te zaleđa općina Opatija, Lovran, Mošćenička Draga i grad Kastav.

Slab snijeg pada i u Lici, posebice na dionici autoceste A1 između Gospića i tunela Sveti Rok gdje puše i jak vjetar, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Tijekom noći i jutra zbog niskih temperatura moguća je poledica. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Podsjetimo, meteoalarm je objavio upozorenje za nedjelju za cijelu zemlju. Očekuju se jak vjetar, snijeg, jaka kiša. Narednih dana temperature će se sniziti i nekoliko stupnjeva ispod ništice. Ponegdje je moguće i da će napadati do 50 cm snijega. Crometeo je upozorio da "ekstremno zahlađenje valja vrlo ozbiljno shvatiti". 

ZET: Pripravni smo za najavljenu snježnu frontu

Zagrebački električni tramvaj izvršio je sve potrebne aktivnosti uoči najavljene snježne fronte, priopćeno je iz ZET-a.

Koliko god je to moguće, pripremom infrastrukture, vozila i osoblja, u najvećoj se mjeri djeluje preventivno kako bi bila osigurana što bolja prometna povezanost u zimskim uvjetima.

Za nesmetan tijek prometa brinut će, uz druge podružnice Zagrebačkog holdinga, zimska služba ZET-a sa specijaliziranim vozilima. Četiri tramvajske ralice već su pripravne za čišćenje koridora te će održavati prohodnost na više od 116 kilometara pruge. Uz to, u trenutnim uvjetima dvije brusilice već čiste prugu od lišća, masnoća te drugih faktora koji utječu na promet šinskih vozila.

Trase autobusnih linija također su u programu prioritetnog čišćenja. U koordinaciji sa Zimskom službom Grada Zagreba u najvećoj će se mjeri održavati što povoljnije stanje kolnika kojima prometuju vozila javnog gradskog prijevoza, priopćeno je.

Iz ZET-a upozoravaju da u slučaju povremenih nesigurnih uvjeta za prolazak vozila na dijelu prometne mreže, što je najizvjesnije na brdskim predjelima, linije bi mogle odstupati od planiranog reda vožnje, do prolaska specijaliziranih vozila.

"Iako je sve učinjeno kako bi se izbjegli ozbiljniji poremećaji u prometu, u slučaju poteškoća na koje ne možemo preventivno utjecati, bit će otvorena besplatna telefonska linija Kontakt centra ZET-a, a informacije će se moći dobiti na broju 0800 200 060.

S obzirom na to da je plan djelovanja Zimske službe ZET-a izrađen još tijekom ljetnih mjeseci, a osigurana je ispravnost svih sklopova od važnosti za nesmetan tijek prometa u zimskim uvjetima, očekujemo najpovoljniju moguću prometnu situaciju u nadolazećim okolnostima ", navode iz ZET-a.

I zagrebačka zimska služba je objavila da su pripravni za veće količine snijega. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 241
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu