Obavijesti

News

Komentari 16

Štimac: Širić je bio jedan od najboljih sudaca hrvatske lige

Štimac: Širić je bio jedan od najboljih sudaca hrvatske lige
4

Igor Štimac i Fredi Fiorentini danas su konačno svjedočili na suđenju Željku Širiću i Nevenu Šprajceru optuženima za primanje te davanje mita za pošteno suđenje

VIDEO

Bivši izbornik Igor Štimac konačno se pojavio na suđenju Željku Širiću i Nevenu Šprajceru za primanje, odnosno davanje mita za tzv. pošteno suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu.

Štimac je rekao kako je 2001. postao aktivan član Uprave Hajduka. Nakon 2002. godine, kada je prestao igrati, postao je još aktivniji. Bio je koordinator za struku, sportski direktor, a kasnije i trener. Hajduk je napustio nakon odluke o smjeni Ćire Blaževića nakon utakmice Hajduk - Rijeka 2006. godine. Bio je član izvršnog odbora HNS-a te u Udruzi profesionalnih klubova prve HNL-a. Optuženog Širića poznaje dugo godina.

- Dok sam igrao, Širić je bio aktivni sudac i jedan od najboljih sudaca lige - rekao je i objasnio da su to bila nogometna druženja na stadionima, sjednicama... Nakon što je prestao suditi, Širić je ostao aktivan. 

Maleša je upoznao nakon imenovanja za predsjednika Uprave Hajduka. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pozvao me na razgovor. Bio je mlad i imenovan na vrlo odgovornu funkciju. Zvao je dosta igrača da ih pita za savjet. Rekao mi je da se treba naći sa Širićem - ispričao je. Štimac ga je pitao zašto, a Maleš mu je rekao da želi konkretan kontakt s ljudima koji vode zbor sudaca. Želio je s njima razgovarati o nepoštenom suđenju. Rekao je i da je Širić spomenuo neka dugovanja koja klub ima prema njemu. Štimac mu je na to rekao da ako misli da on ima neke veze s tim, želi ići s njim da to riješimo. Maleš mu je rekao da to nije potrebno. Međutim, nije konkretizirao o čemu se radi, niti je spominjao iznos dugovanja.

Štimac o transferima Krpana i Neretljaka

Štimac misli da je Petra Krpana i Matu Neretljaka zastupao pokojni Dino Pokrovac. U vezi s tim transferima dolazio je Franjo Čavar iz Osijeka. Dino je tih godina bio vrlo aktivan u Hajduku jer je imao šest do sedam igrača koji su igrali u klubu. Neki ljudi su pomagali u aklimatizaciji igrača, jedan je bio Čavar između 2003. i 2005. godine.

Njegov dio posla nije bio pravne naravi već samo poslovi vezani uz igrače tako da nije vidio nikakve ugovore o transferima. Došli su tako iz Osijeka u Hajduk, a zatim su prodani dalje.

S Dinom je bio jako dobar prijatelj. Bio je veliki navijač. Često je boravio u Hajduku. Nakon njegove smrti nije razgovarao s Čavarom i Širićem o nikakvim dugovanjima za te igrače. Čavara nije ni vidio.

Fiorentini nikada nije čuo za pojam naknada za pošteno suđenje

Sljedeći je svjedočio Fredi Fiorentini. Rekao je kako nikada nije čuo za pojam naknada za pošteno suđenje te da Širiću nikada nije nudio nikakvu naknadu. Ne zna jesu li drugi. U klubu je 22 godine i ne zna za nikakav dogovor sa Širićem o imenovanju sudaca. Dodao je da je tzv. Osječki lobi unutar HNS-a imao veliku ulogu u imenovanju sudaca kao i njihovih kontrolora. 

- U izvršnom odboru je 13 ljudi. Ako je njih šest do sedam iz Slavonije, jasno je da su vrlo lako mogli pridobiti jednog ili dvoje i tako imati većinu i time su diktirali sve odluke izvršnog odbora- objasnio je i dodao kako su Širić i Djedović dio tog lobija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...