Obavijesti

News

Komentari 121

Stipe Mesić tvrdi: Samostalne Hrvatske ne bi bilo bez NOB-a

Stipe Mesić tvrdi: Samostalne Hrvatske ne bi bilo bez NOB-a
5

U Tisnom na Murteru u utorak navečer je održana središnja proslava Dana antifašističke borbe za cijeli Dalmaciju, u kojoj je uz predstavnike lokalnih antifašističkih udruga sudjelovao i Stjepan Mesić

VIDEO

U Tisnom na Murteru u utorak navečer je održana središnja proslava Dana antifašističke borbe za cijeli Dalmaciju, u kojoj je uz predstavnike lokalnih antifašističkih udruga sudjelovao i počasni predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić.

POGLEDAJTE VIDEO: Svi na proslavi htjeli se slikati s bivšim predsjednikom

Pokretanje videa...

00:40


Na svečanosti pred spomenikom koji su Tišnjani podigli za svojih 108 poginulih boraca NOB-a i 34 žrtve fašističkog terora Mesić je u svom obraćanju pozvao na poštivanje žrtvi onih bez kojih danas ne bi imali slobodu, žrtvi svih onih koji su pali u Narodnoslobodilačkoj borbi i u Domovinskom ratu.

– Drago mi je da sam ovdje večeras s vama u predvječerje Dana antifašističke borbe, velikog i značajnog datuma cijele Hrvatske i svih njenih građana. Znam da neki tako ne misle, ali kada bi razmislili, kada bi se suočili s povijesnim činjenicama, morali bi priznati da današnje samostalne Hrvatske ne bi bilo da nije bilo Narodnooslobodilačke borbe. I onda bi shvatili da je 22. lipnja i njihov praznik. Doista praznik svih nas. Ja ni u koji način, naravno, ne umanjujem značaj Domovinskog rata i žrtava koje su pale u njemu, ali da Hrvatska nije postojala kao država, kao federalna jedinica unutar Jugoslavije, naši branitelji ne bi imali što braniti u trenucima suočavanja s Miloševićevom agresijom. Mislim da je to potrebno ponoviti upravo danas, pogotovo s obzirom na društvenu klimu kakva je stvorena u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. Obilježavajući Dan antifašističke borbe mi potvrđujemo svoju privrženost antifašizmu, ne kao političkoj ili stranačkoj opredjeljenosti, nego kao ljudskom, slobodarskom i demokratskom opredjeljenju. I kada odajemo počast žrtvama fašizma i slavimo antifašističke borce mi ne gloriificiramo društveni sustav nekadašnje jugoslavenske federacije. Ne, mi samo potvrđujemo da čvrsto stojimo na jednom od glavnih kamena temeljaca na kojima je sagrađena konstrukcija posljeratne Europe – rekao je Mesić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao