Obavijesti

News

Komentari 36

Stiskala ju koljenima? Gretu (3) ubila odgojiteljica u vrtiću

Stiskala ju koljenima? Gretu (3) ubila odgojiteljica u vrtiću
1

Sandra M. navodno je i ranije zlostavljala djecu. U nekoliko slučajeva djeca su ostala bez zraka, a sve ih je pazila Sandra M. Neki od tih slučajeva se još istražuju

VIDEO

Odgojiteljica u vrtiću u Njemačkoj osumnjičena je da je ubila Gretu (3). Hitna pomoć je u vrtić stigla 21. travnja jer Greta nije disala. Pozvala ih je odgojiteljica Sandra M. (25). Dežurnim službama je rekla da je dijete kontrolirala dok je spavalo te da je primijetila kako Greta ne diše.

Osam dana kasnije bolnica je obavijestila policiju kako sumnjaju da je curica ubijena. Gretu su reanimirali i u bolnici su se borili za njezin život do 4. svibnja. Umrla je dan nakon trećeg rođendana.

Sandru M. su uhitili 19 svibnja i otada sjedi u istražnom zatvoru i ne želi davati izjave. Istraga slučaja traje no zasad se zna da je dijete umrlo jer joj je netko jako pritiskao vrat i grudni koš. Moguće je da je odgojiteljica doslovno klečala na djetetu.

Bild piše kako je curica ubijena na predzadnji radni dan odgojiteljice. Naime, Sadra M. je pronašla novi posao te je namjeravala otići iz vrtića.

I ranije je zlostavljala djecu

Navodno je Sandra M. djecu mučila i ranije. U kolovozu 2017. je odrađivala praksu u gradu Krefeld. Njezine iskusne kolegice su već tada zaključile kako Sandra nije primjerna za taj posao. Nije pokazivala empatiju i nije imala dobar pristup prema djeci. Tamo se i dogodila prva sumnjiva situacija. Dječak je također spavao, a Sadra M. je pazila na djecu. Sandra je tada prijavila da dječaku nije dobro. Došla je hitna, dječak je preživio, a nije utvrđeno što se točno dogodilo. U veljači 2018. i u proljeće dječaku se opet dogodila slična stvar. Majka trogodišnjaka je tada rekla da je dječak razvio strah od žena te da nije htio više ići u vrtić.

U kolovozu 2018. Sandra je postala i službeno odgojiteljica te je počela raditi u gradu Kempen. Dječak (2) kojeg je također čuvala Sandra je završio u bolnici. Također je ostao bez zraka. Njegova je majka rekla kako se njezinom djetetu ništa slično prije nije događalo. Grad Kempen je priznao kako su hitnu u vrtić zvali čak četiri puta jer su djeca ostala bez zraka. Sve su to protumačili kao nesretne slučajeve.

Sandra je kasnije počela raditi u vrtiću u gradu Tönisvorst. U listopadu 2019. djevojčica (2) je ostala bez zraka. Također ju je čuvala Sandra M. Dijete je završilo u bolnici. Kasnije je ocu reklo da joj je teta u vrtiću jako pritisnula grudi. Vlasti su slučaj kasnije okarakterizirale kao zlostavljanje djeteta. Slučajevi u Krefeldu i Kempenu se i dalje istražuju. 

Greta je bila jedina u grupi

Najgori slučaj koji se povezuje sa Sandrom M. je upravo slučaj malene Grete. Nju je majka koja ima još dvojicu sinova ostavila u vrtiću u Viersenu 21. travnja. Majka kaže da je Greta bila zdravo dijete. U vrtiću je zbog korone bila jedina u grupi. Sandra je rekla kako ju je obilazila nekoliko puta dok je spavala i da je provjeravala da li Greta diše te da joj je zato stavila ruku na grudi. Oko 14.45 sati dijete više nije disalo i bilo je blijedo. Pozvala je kolegice iz drugih grupa koje su bezuspješno pokušavale curicu probuditi. Nakon toga su pozvale hitnu te ju pokušale oživjeti. Liječnici su ustanovili da je dijete zbog nedostatka kisika pretrpjelo teško oštećenje mozga. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..