Obavijesti

News

Komentari 54

Stiže novo nevrijeme: 'Budite spremni, zaštitite se od munja'

Stiže novo nevrijeme: 'Budite spremni, zaštitite se od munja'
1

Za područje oko Karlovca upaljen narančasti Meteoalarm zbog mogućeg lokalnog grmljavinskog nevremena koje lokalno može biti praćeno tučom i pojačanim vjetrom

VIDEO

Nakon grmljavinskog nevremena koje je u srijedu navečer zahvatilo velik dio Hrvatske, slično se očekuje i u četvrtak. Kako navodi Državni hidrometeorološki zavod, danas će biti promjenljivo uz mjestimičnu kišu, pljuskove i grmljavinu, ponajprije na Jadranu i u gorskim predjelima. 

Nevrijeme pogodilo Zagreb i okolicu, Sisak ostao bez struje
Nevrijeme pogodilo Zagreb i okolicu, Sisak ostao bez  struje

Oborina će biti češća u drugom dijelu dana, a mogući su izraženiji pljuskovi. Najviše sunčanog vremena će biti u Slavoniji i Baranji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu umjereno do jako jugo i istočnjak, ujutro podno Velebita i bura. Najviša dnevna temperatura većinom između 23 i 28 stupnjeva Celzijusovih, na istoku i malo viša. 

Za istočnu i središnju Hrvatsku na snazi je žuti Meteoalarm zbog opasnosti od lokalnih pljuskova s grmljavinom i grmljavinskog nevremena. Za Slavoniju je vjerojatnost grmljavine prognozirana preko 60 posto, posebice u zapadnoj Slavoniji.

Meteoalarm savjetuje oprez na otvorenim područjima poput planina, šuma i livada. Isto je prognozirano i za središnju i sjevernu Hrvatsku, s vjerojatnošću za grmljavinu preko 70 posto. 

Za Liku i Gorski kotar te područje oko Karlovca na snazi je narančasti meteoalarm i to zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena ali i lokalno obilne kiše.

Dolazi grmljavinsko nevrijeme: Poplave, olujni vjetar, ali i tuča
Dolazi grmljavinsko nevrijeme: Poplave, olujni vjetar, ali i tuča

Tako je za područje oko Karlovca upaljen narančasti Meteoalarm zbog mogućeg lokalnog grmljavinskog nevremena koje lokalno može biti praćeno tučom i pojačanim vjetrom.

- Budite spremni  na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - javlja Meteoalarm.

Za područje Like i Gorskog kotara narančasti Meteoalarm na snazi je zbog istih razloga, ali je za to područje na snazi i žuti Meteoalarm zbog lokalno obilne kiše. 

Za Dalmaciju je na snazi žuti Meteoalarm zbog mogućnosti za grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i pojačanim vjetrom. Zbog istih razloga na snazi je žuti Meteoalarm i za sam jug zemlje, ali je na snazi i zbog moguće obilne kiše te jakog i vrlo jakog juga. Najjači udari vjetra očekuju se od 55 do 90 km/h.

Nebo je 'paralo' 50.000 munja! Stiže nova promjena - vrućina
Nebo je 'paralo'  50.000 munja!  Stiže nova promjena - vrućina

Zbog pojačanog istočnog vjetra i bure na snazi je žuti Meteoalarm za sve otoke.

U Istri je na snazi žuti Meteoalarm koji je upaljen zbog grmljavinskog nevremena za koje je vjerojatnost preko 60 posto, ali i zbog olujnih udara bure podno Velebita. Brzina vjetra bit će do 55 km/h a najjači udari vjetra očekuju se u brzinama od 55 do 90 km/h.

U Europi u srijedu zabilježeno više od 160.000 munja

Nevrijeme je u srijedu zahvatilo BiH, Sloveniju i Austriju. u BiH i Sloveniji je zabilježena tuča, a u Beču je snimljen tornado.

Kako javlja meteoservis Severe Weather Europe, u zadnja 24 sata u Europi je zabilježeno više od 160.000 munja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.