Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
156 komentara

Nebo je 'paralo' 50.000 munja! Stiže nova promjena - vrućina

Severe Weather Europe izdao je upozorenje u kojem navodi da će u idućih 10-ak dana (do polovice idućeg tjedna) cijelu Europu zahvatiti neuobičajeno toplo vrijeme. Temperature idu iznad 25 °C...

Foto: borna filić/pixsell/severe weather europe
156 komentara

Više od 50.000 munja zabilježeno je diljem Europe i Mediterana u posljednja 24 sata! Pritom ih je najviše bilo diljem Italije, Slovenije, Austrije Hrvatske, Albanije, Grčke i sjevernoistočnog Alžira, objavio je Severe Weather Europe.

Grmljavinsko nevrijeme koje je za vikend zahvatilo Mediteran sporo se premješta preko Europe, a u ponedjeljak je izazvao velike poplave i tuče u Austriji. Tako je Graz doslovce 'plivao'.

No, nije samo Graz 'nastradao'. Poplave i tuča pogodila je i Fernitz, kao i u Wutschdorf.

AFRIČKA CIKLONA Ne perite aute do srijede: Stiže još kiše s pijeskom iz Sahare

Nevrijeme je zahvatilo i središnju Sloveniju. Trbovlje je u ponedjeljak popodne pogodila jaka tuča.

No, tu nije kraj vremenskim iznenađenjima. Naime, ovaj poznati meteorološki servis izdao je upozorenje u kojem navodi da će u idućih 10-ak dana (do polovice idućeg tjedna) cijelu Europu zahvatiti neuobičajeno toplo vrijeme, gotovo pravo ljetno.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1199438 / ]

- Temperature će biti od 6-12 stupnjeva veće od prosjeka, tako da se od sredine ovoga tjedna mogu očekivati temperature iznad 25 stupnjeva Celzija - navode u Severe Weather Europe i dodaju: 'Ljeto je (skoro) stiglo. Izvadite kratke rukave iz ormara'. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message