Obavijesti

News

Komentari 51

Stiže promjena vremena: Bit će kiše, vjetra, oluja i snijega

Stiže promjena vremena: Bit će kiše, vjetra, oluja i snijega
1

Od srijede će padati sve više kiše, osobito na Jadranu i uz njega, često u obliku kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom koji u kombinaciji s jakim i olujnim jugom lokalno mogu prouzročiti i poplavljivanja, kaže Vakula

VIDEO

Južina je u zraku. Ako je ne osjećate - do petka ćete je moći pratiti po padu tlaka, jačanju južnog i jugozapadnog vjetra u unutrašnjosti te još više juga na Jadranu. Biometeorološke prilike bit će sve nepovoljnije, a upozorenja na opasne vremenske pojave sve češća i ozbiljnija, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Od srijede će padati sve više kiše, osobito na Jadranu i uz njega, često u obliku kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom koji u kombinaciji s jakim i olujnim jugom lokalno mogu prouzročiti i poplavljivanja, osobito od četvrtka navečer do petka ujutro, do kada će u gorju, osobito Gorskom kotaru i Lici - pasti i malo snijega! Planirate li na put, svakako imajte zimsku opremu. 

Osim snijega u gorju, valja upozoriti i kako će potkraj četvrtka i u prvom dijelu petka ponegdje biti i olujnog nevremena. Tuča je moguća, a nagle promjene vjetra gotovo su sigurne, i to ne samo na Jadranu, nego i područjima uz njega, pa i u sjevernijim krajevima, gdje će kiše biti najmanje, iako bi mnogima dobro došla.

U srijedu će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti promjenljivo oblačno, uz mogućnost za malo kiše uglavnom u zapadnim krajevima. Vjetar slab do umjeren jugoistočni, a temperatura ujutro od 5 do 8°C, poslijepodne od 20 do 22°C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Samo malo manje toplo poslijepodne bit će u središnjoj Hrvatskoj, uz povremenu slabu kišu češću nego na istoku, osim u Međimurju i Zagorju gdje će se vjerojatno zadržati suho uz slab do umjeren jugozapadni i južni vjetar. 

U gorju i na sjevernom Jadranu vjetrovitije, većinom uz umjereno i jako jugo te oblačnije i kišovitije, mjestimice i uz pljuskove s grmljavinom. Najniža temperatura od 9 do 14°C, u unutrašnjosti od 4 do 9°C, a najviša između 15 i 17°C, u gorju između 11 i 15°C. 

U Dalmaciji toplije, ali poslijepodne manje nego u utorak jer će biti vjetrovitije i oblačnije, uz povremenu mjestimičnu kišu. Lokalno može i zagrmjeti. Puhat će umjereno i jako jugo, uz koje će more veći dio dana biti umjereno valovito. 

I na jugu Hrvatske će jačati jugo, ali će još prevladavati suho i djelomice sunčano, samo ponegdje uz mogućnost kratkotrajne kiše. Temperatura ujutro od 11 do 14°C, u unutrašnjosti i oko 7°C, a poslijepodne najviša od 17 do 19°C. 

U nastavku tjedna i početkom novoga malo manje toplo, ali u četvrtak i petak još vjetrovitije nego u srijedu i gdjekad na kopnu uz mjestimice jak i olujan vjetar. Ponegdje će biti i obilne kiše i grmljavine, osobito u gorju i unutrašnjosti Istre i Dalmacije, i to ponajviše u noći s četvrtka na petak, kada će, uz zahladnjenje, u gorju kratkotrajno padati i snijeg. Već u subotu barem djelomice sunčano i većinom bez oborine, uz iznimku unutrašnjosti Dalmacije, a od nedjelje se ponovno povećava vjerojatnost za kišu i drugdje.

Na Jadranu do petka još vjetrovitije nego na kopnu, uz većinom jako i olujno jugo te također uz povremenu kišu, često i obilnu te pljuskove s grmljavinom. Mjestimice će biti i olujnog nevremena, osobito od četvrtka navečer do petka ujutro, kada će i vjetar naglo mijenjati smjer. Tijekom petka sa zapada smirivanje vremena i razvedravanje pa je u subotu samo rijetko moguć poneki pljusak, ali već od nedjelje ponovno je moguća kiša duž cijeloga Jadrana. Srećom, uz slabiji vjetar nego do petka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag