Obavijesti

News

Komentari 14

Stiže promjena vremena: Jaki pljuskovi, grmljavina i tuča. Na snazi meteoalarm za dio zemlje

Stiže promjena vremena: Jaki pljuskovi, grmljavina i tuča. Na snazi meteoalarm za dio zemlje

Početkom novog tjedna mogući su u cijeloj zemlji mjestimični pljuskovi i grmljavina, lokalno vjerojatno i izraženiji, tuča, intenzivna kiša i prolazno pojačan vjetar

VIDEO

Nakon sunčanih dana i visokih temperatura, stiže nam nova promjena vremena. Iako je prvi dio nedjelje bio uglavnom sunčan, od sredine dana očekuje umjeren i jak razvoj oblaka, a uglavnom poslijepodne na istoku, u gorju i u Dalmaciji lokalno pljuskovi i grmljavina. Na Jadranu umjerena bura, pod Velebitom ponegdje i jaka, a popodne i sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 28 °C, u gorju malo niža.

Početkom novog tjedna mogući su u cijeloj zemlji mjestimični pljuskovi i grmljavina, lokalno vjerojatno i izraženiji, tuča, intenzivna kiša i prolazno pojačan vjetar, prognozira za HRT Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Dolazi nam promjena vremena
Dolazi nam promjena vremena

U ponedjeljak će na Jadranu prevladavati sunčano, a na kopnu od sredine dana više oblaka, mjestimice uz kišu i pljuskove s grmljavinom, uglavnom na istoku i u Dalmaciji ponegdje izraženije. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, uz nestabilnosti prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita povremeno s olujnim udarima, popodne i umjeren sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 10 do 15, na Jadranu između 16 i 20 °C. Najviša dnevna na kopnu od 21 do 25, na obali i otocima između

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pljuskove očekujte već danas

Istočna Hrvatska

Barem djelomice sunčano, uz više oblaka mjestimice malo kiše, a popodne su mogući lokalno izraženiji pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 23 do 26 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice ili pretežno sunčano, popodne je moguć poneki rijetki pljusak. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša od 24 do 26 °C.

Gorski kotar i Lika

Barem djelomice sunčano, popodne prolazno više oblaka te rijetko malo kiše ili kraći pljusak. Vjetar uglavnom umjeren slab do umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 19 do 22 °C.

Grmljavina i kiša u večernjim satima zahvatila Zagreb

Istra

Pretežno sunčano, a tijekom poslijepodneva uz razvoj oblaka moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak i to uglavnom uz granicu sa Slovenijom. Puhat će slaba do umjerena, na jugu Istre mjestimice i pojačana bura, a sredinom dana sjeverni i sjeverozapadni vjetar. More će biti malo do umjereno valovito. Najviša dnevna temperatura zraka bit će uglavnom od 27 do 29 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano, a popodne u unutrašnjosti Istre lokalno uz razvoj oblaka i malu mogućnost za poneki pljusak. Puhat će umjerena i jaka bura, prijepodne pod Velebitom na udare i olujna, popodne duž zapadne obale Istre i prema otvorenom moru umjeren sjeverozapadni vjetar, a navečer će bura opet pojačati. Najviša dnevna temperatura zraka od 25 do 28 °C.

Dalmacija

Pretežno sunčano, osobito duž obale i na otocima. U unutrašnjosti popodne uz lokalni razvoj oblaka pljuskovi i grmljavina, a poneki se može spustiti i do obale. Puhat će umjerena do jaka bura, na otocima popodne umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 28 °C.

Stradun u Dubrovniku nakon obilne kiše postao kupalište

I dalje nestabilno

Idućih dana pljuskovi će na Jadranu biti češći, osobito u Dalmaciji, no popodne i dalje u većini predjela vrlo toplo. Podno Velebita bura će povremeno biti jaka, a u Dalmaciji će danju puhati sjeverozapadnjak i zapadnjak, javlja za HRT Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Na kopnu novi tjedan oblačniji i još nestabilniji, uz mjestimične pljuskove i grmljavinu, lokalno i jače izražene. Vjetar povremeno umjeren sjeveroistočni i sjeverni, a temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Za sutra je za velik dio Hrvatske izdano upozorenje zbog mogućih grmljavinskih nevremena.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.