Začinsko bilje koje ste tijekom ljeta uzgajali u teglama, sada možete osušiti ili zamrznuti kako biste ga mogli koristiti tijekom zime
Stiže zima: Ovako najbolje sačuvajte svoje začinsko bilje
Biljke berite tijekom sunčanog dana, ali ne rano ujutro da ne bi bilo vlažno od rose. Beru se najljepši listovi. Grančice se vežu u buketiće i objese da naopako vise na propuhu ili mjestu gdje struji zrak. Ne ostavljajte ih na suncu jer začine mora osušiti zrak, piše Net.hr.
Bosiljak
Suši se na propuhu, ali možete ga staviti i u ocat i tako dobiti posebni okus. Može se osušiti i u pećnici, tako što se razdvojeni snopovi stave na tanjur.
Lovorov list
Listove treba odvojeno sušiti, a potom ih najbolje staviti u papirnatu vrećicu. Odlično se suši u pećnici, na najnižoj temperaturi. Stavlja se u već blago zagrijanu pećnicu.
Više čitajte OVDJE.